В ОУ Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян се проведе

...
В ОУ Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян се проведе
Коментари Харесай

В Смолян се проведе състезание по безопасност на движението по пътищата

В ОУ „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Смолян се организира Общински кръг на националното съревнование по сигурност на придвижването по пътищата.

Старт на конкуренцията даде зам.-кметът Марин Захариев. Той пожела на учениците да познават и съблюдават разпоредбите за придвижване, да бъдат виновни, толерантни и дисциплинирани. И да не не помнят, че пътните служители на реда са им сътрудници към които могат да се извърнат и да потърсят помощ при нужда. Директорът на учебното заведение Николай Колев също поздрави участниците и им пожела триумф.
Общинският кръг се провежда за първа година. Педагозите се надяват да има такива надпревари и отсега нататък, тъй като те са значими за възпитанието и образованието на учениците за сигурността на придвижването по пътищата. Подрастващите образуват познания и умения, които се трансформират в държание за предпазване, отговорност и дисциплинираност.
В конкуренцията участваха 7 тима от 5 до 7 клас от: ОУ „ Проф. доктор Асен Златаров “ – хазаин на надпреварата, ОУ „ Стою Шишков “, ОУ „ Юрий Гагарин “, ОУ „ Иван Вазов “, СУ „ Отец Паисий “, ОУ „ Стою Шишков “-Търън и ОУ „ Св.Св.Кирил и Методий “ – с.Смилян.
Победителите получиха грамоти и плакети, обезпечени от община Смолян.
Общинският кръг на националното съревнование се провежда и организира в осъществяване на секторната тактика за сигурност на придвижването по пътищата 2021-2023 година на МОН и е част от графика за осъществяване на училищен олимпиади и национални надпревари.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР