В отворено писмо до зам.главната прокурорка Даниела Машева Борислав Сарафов,

...
В отворено писмо до зам.главната прокурорка Даниела Машева Борислав Сарафов,
Коментари Харесай

Докато Главния е в отпуска, зам.-главна прокурорка спонтанно пратила проверка на зам.-главния Б. Сарафов

В отворено писмо до зам.главната прокурорка Даниела Машева Борислав Сарафов, който също е заместител основен прокурор и началник на Националното разследване, остро възразява против разпоредената проверка на активността му и декларира, че вижда в това напън заради  изразената от  него позиция във връзка с обвинител №1 Иван Гешев.

Писмото е до Машева, тъй като тя сега замества Иван Гешев, който е в отпуск, написа БНР.

Сарафов, от който на процедура потегли масирана офанзива против шефа му, се оказва проверяван за интервала от началото на предходната годината до момента, а Сарафов е бил известен за нея в понеделник.

Тъй като шефът на Националното разследване вижда съвпадане на момента на проверката и на обществените офанзиви на Иван Гешев против него, той пита Даниела Машева сама ли е решила да я назначи или ѝ е било разпоредено от намиращия се по това време в отпуска обвинител №1, както и какво е предизвикало проверка на работата му на шестата година от избирането му за шеф на Националната следствена работа (Сарафов кара като подобен втори мандат, който стартира относително скоро - през ноември, 2022 година Преди това беше зам.главен при Сотир Цацаров, б.р.).

" Разпоредената от Вас точно в този миг проверка оставя в мен дълбокото разбиране, че върху мен се упражнява неприемлив длъжностен напън поради изразената от мен кардинална позиция, очевидно засегнала мощно личността на господин Гешев.

Считам за безусловно неприемливо да употребявате ресурсите на институцията за оправдаване на неговите дейности и в отбрана на персоналните му ползи ", написа в отвореното писмо Борислав Сарафов.

Според него дейностите на Даниела Машева, както и методът и моментът, в който са подхванати те, ясно показвали на всички прокурори и следователи в страната, а и на цялата общност, че основният прокурор Иван Гешев е подготвен да употребява и нея, и прокуратурата като инструмент в опит да се разправи с неуместните му.

" Очаквам Вашите отговори! Дължите ги не толкоз на мен, колкото на всички сътрудници прокурори и следователи, както и на цялото българско общество ", приключва отвореното писмо на Борислав Сарафов, публикувано посредством Българска телеграфна агенция.

Между другото, членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, които подадоха второ искане за предварително уволняване на Гешев, също упрекват, основния прокурор, че употребява пълномащабно ресурсите на държавната институция Прокуратура за персонални саморазправи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР