В отворено писмо до премиера работодателските организации настояват за незабавна

...
В отворено писмо до премиера работодателските организации настояват за незабавна
Коментари Харесай

С отворено писмо работодатели искат спешна среща с Кирил Петков заради тока

В отворено писмо до премиера работодателските организации упорстват за незабавна среща с Кирил Петков, на която да се обясни зародилата по думите им „ извънредно рискова за стопанската система и обществения мир обстановка “, обвързвана с високите цени на тока и природния газ.

Според бизнеса има опасност българските предприятия да спрат работа, да бъдат изгубени, работни места и сериозен растеж на цените вместо на приходите и всеобщо обедняване.
Енергиен специалист чака цената на газа да скочи още
Има редица отрицателни фактори, които ще натискат цената на газа още повече. Ръстът на природния газ от последната година е доста сериозе...
Прочети повече
„ Многократно предупредихме, че препоръчаните ограничения от страна на държавното управление не са работещи на фона на обстановката с цената на природния газ и електрическата сила в конкурентни на България стопански системи “, показват още работодателските организации.

По-рано през днешния ден работодателските организации свикаха незабавна среща, на която излязоха с обща позиция, отразена в отвореното писмо. Те към този момент се оповестиха срещу прелюдия таван на финансова помощ от страната и желаеха по-високи обезщетения за сметките си за ток. Преди дни работодателите се срещнаха с президента поради новия пик на цените на борсата. На срещата те желаеха спушно привикване на Консултативния съвет за национална сигурност поради непрестанно поскъпващия ток. Очаква се тази седмица да се срещнат и с ръководещите.

В края на предходната година държавното управление отпусна в допълнение 450 млн. лева за обезщетения на предприятията, само че работодателите предизвестиха, че това е незадоволително и ще докара до внезапен спад в стопанската система.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР