В отворено писмо до председателя на парламента, премиера, председателите на

...
В отворено писмо до председателя на парламента, премиера, председателите на
Коментари Харесай

Юлиана Методиева: Архивите са тънко дело, не може да се употребяват като бухалка

В отворено писмо до ръководителя на Народното събрание, премиера, ръководителите на парламентарните комисии, изтъкнати публицисти, откриватели, преподаватели, създатели изрично възразяват против номинацията на Антон Тодоров за ръководител на Комисията по досиетата, желаят преустановяване на отворената към този момент процедура за избор на нови членове на комисията и нейната смяна, тъй че да разреши и цивилен номинации. В предаването „ Преди всички “ Юлиана Методиева , основен редактор на уеб страницата „ Маргиналия “ разяснява:
Не би следвало да се счита, че ние ще мълчим, когато една партийна номинация, каквато е тази на Антон Тодоров, ще би трябвало да я приемем покорно. /…/ Антон Тодоров е специалист, без подозрение. Неговите митинги във Facebook целят просто наранят нас, хората, които споделяме, че освен експертността е задоволителна. /…/ Това е човек, който редовно основава в публичността, вместо архивите да бъдат тематика за разбор и размисъл, той основава среда, в която всичко се трансформира в компромат. Човек, който е нарушавал закона, и желае да бъде ръководител на комисия, която би трябвало да следи за спазването му, с изключение на останалото, е неприемлив. Това е един хамелеон. Това е човек, който е написал едни от много мощните рецензии към днешния министър-председател. Това е човек, който може да употребява като бухалка обстоятелства и текстове. Паметта, архивите са фино дело, не може да се използва като бухалка.

Методиева акцентира, че желаят нова процедура и имат подготвеност да предложат на публичен спор свои номинации. По думите й, индивидът, който би трябвало да оглави комисията, би трябвало да има експертиза, само че и честен образ.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР