В отворено писмо до парраментарно представените партии в Народното събрание,

...
В отворено писмо до парраментарно представените партии в Народното събрание,
Коментари Харесай

Служителите на затворите с писмо до НС: Подигравка е отсъствието на ясни приоритети в областта на сигурността

В отворено писмо до парраментарно показаните партии в Народното събрание, Синдикатът на чиновниците на пандизите в България показва терзание по отношение на средствата за бранш " Сигурност " в актуализацията на бюджета.

Синдикатът приканва ръководещите да очертаят ясни цели в региона на сигурността, и декларират, че няма да търпят снизходително отоншение.

Ето и цялото им писмо:

В качеството ни на представители на Синдикат на чиновниците в пандизите в България, сме изпълнени с паника и терзания във връзка на разискването, приемането и неяснотите във връзка с размера на средствата за увеличение на разноските в бранш " Сигурност ", обвързвано с идната актуализация на държавния бюджет на Република България, доколкото сме осведомени само и единствено от изявления в медиите.

Ние, като чиновници, работещите в региона на пенитенциарното дело и защита на правосъдната власт на Република България, одобряваме като персонална насмешка институционалното държание на Народно събрание, като върховен орган на националната власт, отразяващо отсъствието на ясни цели в региона на сигурността, показващо неяснота, преходен метод към поставяните въпроси, бягство от срещи, несъобразяване с публично оповестените позиции от нас и други синдикални организации, да се търсят трайни механизми за отбрана на приходите в бранш " Сигурност " и за осъществяване на промени, които да преодолеят аргументите свалили доверието на жителите в институциите, за които работим всекидневно.

Възползваме се от случая да напомним, че нямаме информация друга организация, с изключение на представляваната от нас в Министерството на правораздаването, да е поела и изпълнила задължения за даване на писмени мнения с оферти за промени и с мнение по предоставените на внимание оферти за оптимизация в Групово дело “Изпълнение на наказванията “ и Групово дело “Охрана “, през нужната сериозна призма за положението на двете дирекции.

На този декор и при неведнъж оповестените, в това число обществено, уверения за нарастване на трудовите хонорари в бранша, отсъствието на детайлности и бягството от конкретика на изпълнителната и законодателна власт става още по необяснимо.

Уверяваме Ви, че подкрепяме работата на Министерството на правораздаването и ще подкрепим всеки работещ проект, който да отговори на публичните упования, само че настояваме Вашите дейности, като законодателен орган, да са реципрочни на отговорността, която носите за положителното действие на българските институции.

Ние сме предвидими и поредни, равноотдалечени от всички политически партии и няма да отстъпим от нашите позиции. Известно ни е, че нашата професионална общественост е подценявана по традиция, само че нашите членове имат право на глас и ние държим на него.

Категорични сме, че няма да поносим снизходително отношение и чакаме дейната Ви реакция с откликване на поставените обективни претенции за почтено възнаграждение и почтени условия на труд, в изискванията на продължителни митинги, и в подтекста на актуалните провокации, в сходство с европейските правила, рекомендациите и условията на национални и интернационалните организации, упражняващи мониторинг в региона на изправителните заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР