В отворено писмо до лидера на ИТН Слави Трифонов те

...
В отворено писмо до лидера на ИТН Слави Трифонов те
Коментари Харесай

Институтът по пътна безопасност поиска оставката на регионалния министър Караджов

В отворено писмо до водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов те упорстват Караджов да бъде отдръпнат
От Института за пътна сигурност изпратиха отворено писмо до водача на „ ИТН ” Слави Трифонов с апел да отдръпна неотложно министъра на районното развиване Гроздан Караджов.

Според специалистите проблемите с поддържането и ремонта на републиканската пътна мрежа имат действен темперамент и не са нужни законодателни промени, или интервенция на Народното събрание, с цел да може Агенция „ Пътна инфраструктура ” да разпорежда действия, които са в компетенциите ѝ по отношение на пътищата в страната.

„ Нелепата  обстановка е провокирана от безнаказаност и непросветеност, прикрита зад спекулации от страна на политическото управление на Министерство на регионалното развитие. Свидетели сме на некадърност и липса на увереност от назначените от вас лица за ръководители на Министерство на регионалното развитие и АПИ за вдишване на отговорност и предприемане на нужното, с което те заплашват националната сигурност. Поради тази причина ви приканваме неотложно да оттеглите министър Караджов и неговия екип и да предложите за предопределение потвърдени специалисти в региона на районното развиване, благоустройството и инфраструктурата, с каквито партия Има Такъв Народ разполага ”, пишат от Института. 

„ В продължение на цели 4 месеца препоръчаното от вас политическо управление на Министерство на регионалното развитие правеше разбори, проверки и инспекции, само че не провежда публични поръчки за ремонт и поддръжка на РПМ (оправданието, че е юридически капан още един път ни потвърждава, че посочените от вас лица не са способни да ръководят инфраструктурата на България), вместо да провежда тези инспекции по този начин, че навреме и експертно да се откри дали осъществената и сертифицирана работа е действителна, дали е осъществена с нужното качество, дали цената дава отговор на предоставеното и изпълненото. Тоест – задачата на министъра трябваше да бъде в незабавен порядък да извърши, та въпреки и отчасти, само че ясно и тъкмо своите инспекции, с цел да бъде сигурен в това, което е несъмнено и следва да бъде заплатено. Вместо това, стигна се до нападки и обвинявания в обединението, което по неприемлив метод разрушава престижа и стабилността на страната ”, се споделя още в писмото.

В него те акцентират, че Караджов не е опонирал нито един път на  предшественика си Нанков в „ Панорама ” по отношение на законността на процедурите по възлагане на ремонт и поддържане на РПМ, както и въобще по която и да е сложена тематика.

„ Цялото държание на министър Караджов беше като на възпитаник, който не си е научил урока. За жал, такова държание той постоянно показва от екрана и по медиите, където се изявява. Десетки неточности, недоумение, колебливост, спорни изявления, неточно и безконтролно държание са белязали неговото 4-месечно ръководство като министър ”. 

„ Всичко това с изключение на, че рефлектира върху партията ви, е извънредно нездравословно за България, за българските жители, за пътностроителния отрасъл, за хилядите работници-пътищари и за имиджа на цялото държавно управление ”, пишат още от ИПБ. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР