В отворено писмо до Конгреса на САЩ управляващите Афганистан талибани

...
В отворено писмо до Конгреса на САЩ управляващите Афганистан талибани
Коментари Харесай

Талибаните пишат писмо до Конгреса на САЩ, настояват за отмяна на санкциите

В отворено писмо до Конгреса на Съединени американски щати ръководещите Афганистан талибани приканват Съединени американски щати да адресират филантропичната и икономическа рецесия, разгръщаща се в Афганистан , осведоми ДПА.

Писмото, подписано от външния министър на талибаните Амир Хан Мутаки, приканва Вашингтон да освободи активите на афганистанската централна банка .

" Просто ни дайте нашите пари ": талибаните натискат да отключат афганистанските милиарди в чужбина

Замразяването на парите било неетично и противоречало на всички интернационалните закони и полезности

" Понастоящем главното предизвикателство за нашия народ е финансовата сигурност, а корените на това безпокойство водят назад до замразяването на активите на нашия народ от американското държавно управление ", се акцентира в писмото.

Талибаните са обезпокоени, че в случай че актуалната обстановка вземе връх, това ще докара до всеобщи миграции и ще навреди на здравния и просветителния бранш на страната, се споделя в писмото.

" Страданието на дете от недохранване, гибелта на майка от липса на здравни услуги, лишаването на елементарен афганистанец от храна, заслон, медикаменти и други съществени потребности няма политическа или логическа аргументация и е пагубно за престижа на държавното управление и народа на Съединените американски щати , тъй като това е чисто филантропичен въпрос ", акцентират талибаните.
 Талибаните хвалят атентаторите самоубийци, оферират на фамилиите им пари и земя
Талибаните хвалят атентаторите самоубийци, оферират на фамилиите им пари и земя

Вътрешният министър Хакани, за чиято глава Съединени американски щати дават 10 млн. $

След като талибаните взеха властта в страната през август, по-голямата част от помощта за Афганистан беше спряна. Около 9 милиарда $ от запасите на централната банка на страната, множеството от които се намират в Съединени американски щати, са замразени.

Преди това държавното управление на Кабул получаваше 8,5 милиарда $ военна и гражданска помощ годишно съгласно отчет на Кабулския мозъчен концерн Afghanistan Analyst Network. Безвъзмездните средства са употребявани за финансиране на 75% от обществените разноски.

Милиони хора към този момент са изгубили главния си източник на приходи, а секторите на образованието и опазването на здравето, както и други публични услуги, към този момент не работят изцяло.

Организация на обединените нации предизвести, че 97 % от афганистанците могат да изпаднат в беднотия доникъде на 2022 година
 Талибаните търсят в Москва икономическа и политическа поддръжка
Талибаните търсят в Москва икономическа и политическа поддръжка

Русия играе ролята на посредник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР