В отсъствието на медии е провел Общо събрание, след което

...
В отсъствието на медии е провел Общо събрание, след което
Коментари Харесай

Тихомълком СУ решил да остави Анастас Герджиков ректор |

В отсъствието на медии е провел Общо заседание, след което излезе с късото известие, че ректорът му и кандидат-президент, подсилен от ГЕРБ и получил гласовете на Движение за права и свободи в изборите на 14 ноември, Анастас Герджиков остава на поста си.

Събранието е извършено онлайн. Участвали са 336 регистрирани делегати. Не е известно да са били поканени представители на медиите.

В известие по този мотив от през днешния ден се споделя:

" Ректорът на Софийския университет срещна членовете на Общото заседание с претекстовете си да се кандидатира за президент на Република България. Той изрази подготвеност незабавно да подаде оставката си, в случай че Общото заседание счита, че кандидатурата му е повлияла отрицателно на Софийския университет. Членовете на Общото заседание поддържаха ректора и показаха общо мнение, че би трябвало да продължи мандата си ".

Текущият втори мандат на проф. Герджиков изтича след две години.

Съобщението е оповестено единствено в уеб страницата на СУ, не е публикувано посредством обществените мрежи, нито е изпратено до медиите.

От него излиза наяве още, че следва " скришен избор " за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите.

Общото заседание е било предшествано от парично плащане - разкрива обществено, посредством Facebook преподавателката от Факултета по публицистика и всеобща връзка доцент Жана Попова.

Тя написа:

" Днес ректорът на СУ е изпратил заповед, с която да ни бъде изплатена 50% от главната заплата.

Това е възнаграждение, което никой от нас не може да откаже и да върне на раздаващия го. Заповедта е от през вчерашния ден. Днес е Общото заседание, на което ректорът е трансферирал отговорността да го отхвърли или да продължи.

Но това е визия за академичната общественост, която няма нищо общо освен с възвишените цели на нашия университет, само че даже се разминава с нормалността! "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР