В отношенията си с Вашингтон Москва винаги се надява на

...
В отношенията си с Вашингтон Москва винаги се надява на
Коментари Харесай

Русия винаги се надява на по-добро, но се готви за по-лошо

В връзките си с Вашингтон Москва постоянно се надява на по-добро, само че се готви за по-лошо. Това съобщи през днешния ден пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

" Естествено постоянно се надяваме на по-добро, в същото време постоянно сме подготвени за по-лошо " развиване, сподели Песков. Той разяснява отзиви на наблюдаващи, очакващи нова Студена война след изказванията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по адрес на съветския водач Владимир Путин и неразбираемата реакция на Съединени американски щати, щом президентът на Русия предложи директна полемика. По думите на представителя " таман с такива прогнози си изкарват хляба наблюдаващите и експертите ".

" Колкото до Руската федерация, президентът (Путин) ясно съобщи, че все пак желае да продължат връзките сред двете страни, тъй като това е в интерес освен на нашите две страни, само че в полза на целия свят ", акцентира Песков. " Естествено обаче не можем да не вземем поради думите на господин Байдън ", посочи той. Запитан по какъв начин ще огледа Кремъл на възможен отвод на Съединени американски щати да се организира открит разговор сред Путин и Байдън, Песков подсети, че самодейността за подобен диалог бе на Путин. " И то в отговор на доста неприятното изявление на президента Байдън. Мога да окачествя това единствено с думата " неприятно ", съобщи представителят.

Руският водач " сподели, че все пак несъмнено няма смисъл от игри на мегафонна дипломация, замяна на язвителни думи, само че има смисъл просто да си поговорят, има смисъл да продължат връзките сред Русия и Съединени американски щати ", уточни Песков. " Това е светогледът и методът на президента на Руската федерация Путин, само че, несъмнено, не мога нищо да кажа за евентуалния метод на президента Байдън ", добави представителят на Кремъл. В изявление за телевизия Ей Би Си в сряда Байдън съобщи, че съветските управляващи ще би трябвало " да си платят " за опитите, които съгласно Запада Русия прави за интервенция в американските избори, а също отговори с " Да " на въпрос дали счита Путин за " палач ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР