В отношенията между Москва и Берлин се натрупаха много проблеми,

...
В отношенията между Москва и Берлин се натрупаха много проблеми,
Коментари Харесай

Лавров обяви необходимост от рестартиране на отношенията с Германия

В връзките сред Москва и Берлин се натрупаха доста проблеми, заради което те се нуждаят от рестартиране. Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров на среща с делегация на крайнодясната немска партия " Алтернатива за Германия " в съветската столица.

" Има доста въпроси с Германия, по които заемаме разнообразни позиции, от време на време противоположни позиции, само че в актуалния свят това е нещо естествено и обстановката, на първо място повишаването на трансграничните закани, които са общи за цялото човечество, изисква просто разговор, търсене на баланс на ползи, не нагнетяване на борба, не опит за възпрепятстване на разговора ", означи съветският първи посланик.

Лавров означи, че идването на немски политици в Москва щяло да е добра опция за продължение на разговора и търсене на спомагателни контактни точки, макар че Берлин се опитал да се намеси в това пътешестване, създавайки " спънки и създавайки протоколни затруднения ".

" Бяхме изключително сюрпризирани от истеричната вътрешна полемика, развихрена във връзка вашето пътешестване. Ние от своя страна в никакъв случай освен не протестираме, само че и не пречим на контактите сред публични представители на немските управляващи и съветската съпротива, освен това формалните лица в Берлин избират да се срещнат всред опозиционерите не с представители на парламентарните партии, а с несистемни фигури ", добави Лавров.

По-рано Лавров съобщи, че Германия е засилила курса си за въздържане на Русия, а обвиняванията, ултиматумите и заканите, съгласно него, са станали нещо всекидневно за Берлин. Министърът също по този начин назова държанието на Федерална Република Германия в обстановката с Алексей Навални недопустимо и несъвместимо с интернационалните отговорности.

На 20 август сутринта самолетът, с който Навални лети от Томск до Москва, кацна незабавно в Омск. След кацането основателят на FBK е приет в болница в болница №1 на Омск за коли за спешна помощ. Руските лекари разкриха, че той е имал метаболитно разстройство, което е предизвикало внезапен спад в кръвната захар.

Два дни по-късно, по молба на свои родственици, Навални е превозен за лекуване в Германия, в берлинската клиника Charite.

Скоро управляващите на Федерална Република Германия оповестиха, че руснаците са били отровени с вещество от групата бойни сътрудници " Новичок ". Според кабинета на министрите на страната заключенията на немските специалисти са доказани от лабораториите на Швеция и Франция. Москва изиска по-подробна информация за резултатите от теста, само че не получи обстоен отговор.

Стана известно, че положението на Навални се е подобрило при започване на септември: той е изваден от кома и изключен от вентилатора. На 22-ри създателят на FBK е изписан от болничното заведение, в този момент той е на рехабилитация и остава в Германия.

Въпреки че ОЗХО твърди, че веществата, открити в тялото на пациента, са сходни по характерности с Novichok, само че не попадат в описите със неразрешени медикаменти, Европейският съюз наложи наказания против шестима руснаци и една организация. В началото на ноември Русия разгласи ответни ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР