В отношенията между американския президент Доналд Тръмп и руския му

...
В отношенията между американския президент Доналд Тръмп и руския му
Коментари Харесай

Тръмп се ядоса на Путин! Между двамата има напрежение

В връзките сред американския президент Доналд Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин има раздор. На няколко пъти американският водач съобщи, че страната му е добре да има позитивни връзки с Кремъл, само че към този момент се вижда известно напрежение.

Ен Би Си, базирайки се на два самостоятелни източника, близки до президентската администрация, разкриха ползи детайлности за последния телефонен диалог сред двамата водачи. Още преди диалога обаче Доналд Тръмп е бил ядосан от дейностите на Кремъл.

В началото на месец март Владимир Путин съобщи, че въоръжените сили на страната му са създали свръхзвукова ракета, неуязвима за вражеските отбранителни системи. Чувайки речта му, Тръмп се е обадил на водачите на Франция, Германия и Англия, с цел да има каже, че Путин приказва „ заплашително “. Тръмп е подчертал, че всички те би трябвало да стоят дружно и да се поддържат, разкри източник от Белия дом.

По време на последния телефонен диалог, в който Тръмп честити победа на Путин на президентските избори, американският президент е „ посочил мускули “. „ Ако искаш да водим конкуренция във въоръжаването, ще го създадем, само че аз ще победя “, е споделил Тръмп, хвалейки се, че военният бюджет на Щатите възлиза на $700 милиарда.

След това Доналд Тръмп не е дал индикации пред медиите за напрежението сред двамата, и е споделил, че двамата водачи са имали градивен диалог. Само дни по-късно американците оповестиха, че гонят съветски дипломати в символ на взаимност към британците. Вчера Кремъл разгласи ответни ограничения.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР