В отношението си към Владимир Путин Западът не бива да

...
В отношението си към Владимир Путин Западът не бива да
Коментари Харесай

Путин уважава само силата и твърдостта


В отношението си към Владимир Путин Западът не трябва да демонстрира никаква уязвимост, тъй като Путин почита единствено мощните, предизвестява Томаш Пояр, консултант на чешкия министър председател Петр Фиала по въпросите на сигурността.

Томаш Пояр с горделивост акцентира, че страната му е била измежду първите, които са доставили. За тях още от първия ден било ясно едно: „ Това е и наша война. Защото в случай че Украйна бъде победена, войната ще стигне до границата на Словакия и оттатък нея “.

Путин желае да възвърне Съветския съюз

Руският президент Владимир Путин желае да възвърне някогашния Съветски съюз, счита Пояр. Тази оценка за дейностите на Путин и неговата имперска жадност за власт се оказа определяща за решението на източноевропейските страни, измежду които Полша, Словакия и Чехия, да не се бавят повече във връзка с доставките на тежки оръжия за Украйна.
Редакцията предлага
„ Да покажеш уязвимост пред Путин би било огромна неточност “, предизвестява Томаш Пояр. “Той схваща единствено от мощ и от неотстъпчивост. И почита единствено мощните. Така че би трябвало да бъдем твърди. ” Според Пояр алените линии въпреки всичко не трябва да се пресичат. Затварянето на въздушното пространство, за което преди се настояваше, той намира за неправилен ход. Подпомагането на Украйна с оръжие, въпреки това, е належащо: „ Ако Украйна е слаба и ние покажем уязвимост, Путин няма да изпусне този късмет “.

Тонът на немския канцлер е различен

Толкова безапелационни думи евентуално няма да чуете от устата на немския канцлер. Според критиците на Шолц, той прекомерно дълго е отлагал решението за изпращане на немски оръжия на Украйна. „ В ръководещата коалиция сме изцяло единомислещи какво би трябвало да се направи “, съобщи обаче канцлерът през вчерашния ден.

В Дюселдорф немският канцлер изрично отбрани решението за изпращане на оръжия, където се изправи против стачкуващи, скандиращи “Мир без оръжия ”. “Ще прозвучи много цинично, в случай че на жителите на Украйна се каже да се пазят от експанзията на Путин без оръжие ”, отговори им канцлерът.

“Нуждаем се от водачеството на Германия ”

Но оръжията не са единствената противоречива тематика във връзка с Украйна. В Чехия са скептични към ембаргото над вноса на нефт и газ. Съветникът на чешкия министър председател акцентира също, че страната му е приела 330 хиляди бежанци. “И ние сме готови за това. Но не сме получили нито едно евро от Европейски Съюз или от страните членки за това ", акцентира Пояр.

Чешкият политик приветства обстоятелството, че Германия има намерение доста да усили разноските си за защита. Пояр се надява, че в бъдеще Федералната република ще поеме повече отговорност в Европа. „ Нужно е Германия да поеме лидерска роля в икономическата област, само че също и по въпросите на защитата и сигурността. Германия би трябвало да стане част от това европейско семейство, което доста тъкмо усеща какъв брой решителен е изходът от войната в Украйна. “
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР