В откриващ двубой от основната схема на турнира в Буенос

...
В откриващ двубой от основната схема на турнира в Буенос
Коментари Харесай

Буенос Айрес: Вердаско с първа победа от 8 месеца в Тура; Пер допусна немислим обрат

В откриващ дуел от главната скица на шампионата в Буенос Айрес на корта излязоха Беноа Пер и Душан Лайович. Двамата тенисисти несъмнено не демонстрираха най-хубавото, на което са способни, но сърбинът подходи с по-голяма предвидливост във значимите мигове, с цел да се поздрави с триумфа след 4:6 6:4 7:6(3), отразявайки три мачбола, за малко над два астрономически часа.

Двубоят започва с бърза замяна на пробиви, до момента в който двамата съумеят да настроят мерника си на начален удар. Скоро по-късно рецесия в играта на Лайович даде опция на Пер за осъществяване на пробив, той не сбърка и поведе в резултата. Нищо изненадващо не се случи в оставащите минути до края на частта, което способства за спечелването на откриващия сет от французина.

В началните минути на втората част се виждаше равнопоставеност на корта. Неизбежният спад в играта на международния номер 50 настъпи в шестия гейм, което донесе пробив задатък на сръбския му сътрудник. Застанал на начален удар, Лайович се пречупи, сервирайки за сета, като съобщи подаването си. За негов шанс, Пер му,,върна жеста ", което означаваше, че мачът влиза в решителната си фаза.

Третата част имаше идентично начало с първата, започвайки с замяна на пробиви. Колебливост се виждаше и в двамата тенисисти, грешейки постоянно, като първи съумя да се възползва французинът, печелейки подаването на противника си. Минути по-късно Пер имаше опцията да сервира за място в идващия кръг, обезпечи си три поредни мачбола, само че внезапно грешките заваляха, той профука цялото си преимущество, което се оказа пагубно за него и паритетът бе възобновен. Веднага на собствен ред международният номер 50 осъществя нов пробив, с който получи втори късмет да затвори дуела на лично подаване, само че случилото се минути по-рано се повтори, с цел да се стигне до законосъобразен тайбрек. В дългият гейм нервите взеха връх, но Лайович излезе по-съобразителен в рисковете, които пое, което му донесе успеха и място в идната фаза на шампионата.

Dusan Lajovic
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР