В открито съдебно заседание, състав на Софийския апелативен съд е

...
В открито съдебно заседание, състав на Софийския апелативен съд е
Коментари Харесай

Прокуратурата против предсрочно условно освобождаване на участник в групата на „Наглите“

В намерено правосъдно съвещание, състав на Софийския апелативен съд е разгледал жалбата на отбраната на И.Е., изтърпяващ едно общо наказване от осемнадесет години „ отнемане от независимост “ за осъществени от него закононарушения – отвличания, обир, присъединяване в проведена незаконна група.

С нея се оспорва определението на първоинстанционния съд, с което е оставена без почитание молбата на наказания за предварително условно освобождение от остатъка на наложеното му общо наказване „ отнемане от независимост “. По искане на отбраната са били позволени разпити на чиновници от затворническото общежитие.

В хода на съвещанието прокурорът от Софийската апелативна прокуратура е декларирал изрично противоречие за предварително условно освобождение на наказания И.Е.

Изтърпяваното от него наказване е за осъществени от него тежки умишлени закононарушения против личността с висока степен на социална заплаха. Въпреки че към сегашния миг наказаният е изтърпял две трети от наказването, позицията на държавното обвиняване е че не са налице задоволително безапелационни доказателства за поправянето на Е. в пандиза.

Такова е и мнението на представителя на началника на пенитенциарното заведение. Предстои произнасянето на съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР