В отговор на установеното в Испания извънредно положение и в

...
В отговор на установеното в Испания извънредно положение и в
Коментари Харесай

Испания дава 20% от БВП в подкрепа на хората срещу коронавируса

В отговор на откритото в Испания изключително състояние и в допълнение към икономическите ограничения, въведени от испанското държавно управление на 12 март т. година, на 17 март министър–председателят Педро Санчес разгласи, че близо 20% от Брутният вътрешен продукт (200 милиарда евро) ще бъдат предопределени за поддръжка на трудещите се, фамилиите и бизнесмените като мярка против икономическия резултат от ковид.
От тази сума 117 милиарда евро ще са от обществения бранш и 83 милиарда от частния.
Първият пакет ограничения е предопределен за фамилиите. Предвиждат се 600 милиона евро за обществени услуги, грижа за възрастните и търговците. Хората в затруднено материално състояние няма да изгубят жилищата си.
Вторият пакет от ограничения е предопределен за запазване заетостта и попречване на дълготраен отрицателен резултат от тази краткотрайна рецесия върху пазара на труда. Предвижда се краткотрайно заетите да имат право на заплащания от фонд безработица, даже и да не извършват изискванията за предишен брой вноски. Също по този начин се плануват ограничения за редуциране на работния ден и въвеждане на отдалечена работа, когато това е допустимо.
Третият пакет ограничения планува обезпечаване на ликвидност на бизнеса за действието му и попречване превръщането на ликвидността във банкрут.
Това е най-голямата готовност на стопански запаси в демократичната история на Испания и задачата ѝ е основаване на база за бъдещото възобновяване на стопанската система след превъзмогване на актуалното изключително здравно състояние.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР