В отговор на писма на областния управител Кристина Сидорова, РИОСВ

...
В отговор на писма на областния управител Кристина Сидорова, РИОСВ
Коментари Харесай

Какви са отговорите на институциите относно изхвърлената бетонна смес до паркинга на РЕМО Етър

В отговор на писма на регионалния шеф Кристина Сидорова, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Велико Търново и Община Габрово направиха инспекции в региона на РЕМО “Етър “, където бе нерегламентирано изхвърлена бетонна примес. По време на инспекциите не е открито съществуване на строителни боклуци в коритото на река Янтра.

Днес заместител регионалният шеф Андрей Николов и специалистът инж. Христо Башев направиха оглед на терен, като обходът удостовери направените констатации от инспектори на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Велико Търново и Оперативна програма “Регионално хранилище за неопасни боклуци “ - Габрово.

В хода на инспекциите излиза наяве, че на 24 май товарен автомобил - бетоновоз е аварирал на посоченото място, цялостен с бетонова примес. Същата е била предопределена за материал за строително-ремонтните действия по план “РЕМО Етър - музей за изобретателен културен туризъм “. На 27 май втвърдената бетонна боклук е била разрушена и почистена от терена. В отчет до РИОСВ- Велико Търново Община Габрово показва документи за признати 28 040 кг. отпадъчен бетон от Оперативна програма “Регионалното хранилище за неопасни боклуци “, гр. Габрово.

От Община Габрово е предоставено насипване с инертни материали на терен общинска благосъстоятелност, с оглед увеличение на опциите за паркиране в региона, а дистанцията от направения насип до коритото на р. Янтра е към 10 метра.

РИОСВ- Велико Търново не открива нарушавания и няма основаниe за налагане на административно-наказателни ограничения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР