В отговор на нарастващия брой страни, които временно спират ваксинациите

...
В отговор на нарастващия брой страни, които временно спират ваксинациите
Коментари Харесай

Защо Белгия отказа да спре ваксинацията с AstraZeneca?

В отговор на възходящия брой страни, които краткотрайно стопират имунизациите против AstraZeneca, вирусологът Марк Ван Ранст изясни за какво Белгия продължава да употребява имунизацията.
Във Фейсбук в Twitter Ван Ранст разгласява в детайли пояснение за решението на Белгия да не последва решението на останалите 15 страни, в това число Франция, Германия и Холандия, за краткотрайно прекъсване на имунизацията с британско-шведската ваксина.
" Изглежда като лавина ", споделя той. „ Веднага откакто една огромна и/или авторитетна страна приключи имунизацията с AstraZeneca, това усилва натиска върху останалите да последват този образец ", написа той.
Ван Ранст се базира на изследване, което сподели, че се откриват 1,5 милиона случая на дълбока венозна тромбоза или белодробна емболия (кръвни съсиреци) и че над 500 000 души в Европейски Съюз умират от кръвни съсиреци всяка година.
" Това е повече от умрелите от рак на гърдата, рак на простатата, СПИН и пътнотранспортни катастрофи взети дружно ", безапелационен е Ранст. Той и прибавя, че кръвните съсиреци са всичко друго, само че не и рядка причина за гибел. " Основните рискови фактори са тютюнопушенето, оралните контрацептиви, затлъстяването и дългите полети със аероплан ".
Позовавайки се на данните за ковид в Европейски Съюз, той акцентира, че минимум 36 милиона случая на са били открити в Европа през последната година и че 860 000 души са умряли от него. " Вчера 2500 европейци починаха от ковид ", написа Ван Ранст. 
По думите му в Европейският съюз и са приложени над 17 милиона ваксини AstraZeneca . Според наличните данни на Европейската организация по медикаментите (EMA) са докладвани единствено 15 случая на дълбока венозна тромбоза
По думите му, статистически, при 17 милиона души, нормално се чакат 705 случая на венозна тромбоза. " Виждаме обаче, че случаите са доста по-малко при имунизираните хора ", безапелационен е той.
Същото важи и за белодробните емболии, от които 22 случая са докладвани на EMA . При група от 17 млн. души обаче се чакат към 862 случая.

Een long-read over de Belgische beslissing om niet te pauzeren met de vaccinatie met het AstraZeneca vaccin.
Besluit: De nevenwerkingen van stoppen met AZ-vaccinatie zijn Covid-19-hospitalisaties, lange-termijn orgaanschade door Covid-19, en sterfte door Covid-19.
— Marc Van Ranst (@vanranstmarc)  Лондон: AstraZeneca е безвредна Лондон: AstraZeneca е безвредна
Британският министър на опазването на здравето Мат Ханкок се опита да успокои обществеността, откакто няколко европейски страни стопираха изп...

Във Англия, която има " максимален опит както с имунизациите AstraZeneca, по този начин и с Pfizer ", съгласно Ван Ранст има 23 случая на съсирване (осем дълбоки венозни тромбози и 15 белодробни емболии). Това са данните за 11,5 милиона имунизирани с Pfizer - 1 случай на 500 000 имунизирани.
От 9,7 милиона имунизирани с AstraZeneca във Англия са обявени 27 случая на съсиреци (14 дълбоки венозни тромбози и 13 белодробни емболии). " Това е 1 на 352 000 имунизации ", обобщава вирусологът.
Именно на база на тези данни все още специалистите в Белгия не виждат причина да преустановят имунизациите с AstraZeneca в Белгия. " Понастоящем няма никаква научна аргументация за прекъсване на имунизацията с този препарат ", безапелационен е Ван Ранст.
Припомняме, че се чака в четвъртък EMA да представи  разбор на обстановката. " Ако EMA промени своите рекомендации, Белгия ще реагира и ще вземе решение ", споделя още той.
 Британска статистика за сигурността на имунизацията против ковид на AstraZeneca - ще види ли Европейски Съюз? Британска статистика за сигурността на имунизацията против ковид на AstraZeneca - ще види ли Европейски Съюз?
Каква в действителност е честотата на случаи на тромбоза при имунизация с оксфордската ваксина против ковид (на AstraZeneca)? А каква е та...
Вирусологът напомня данните, съгласно които имунизацията на AstraZeneca защищава на 100% от тежко протичане на COVID-19. Спирането на използването на имунизацията сега единствено усилва съмнението на хората дали да се имунизират ", сподели Ван Ранст и прибавя:
„ Когато се стремим към стаден имунитет, съмнения във имунизационния развой не са добра дълготрайна тактика . “
Още:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР