В отговор на нарастващите искания и след проведен протест от

...
В отговор на нарастващите искания и след проведен протест от
Коментари Харесай

Терзиев обеща след протестите: Увеличение на заплатите в детското и училищното здравеопазване?

В отговор на възходящите претенции и след извършен митинг от работещите в детското и учебно опазване на здравето, столичният кмет Васил Терзиев разгласи доста нарастване на техните заплати от 1 април . Това решение идва като част от напъните за заслужено заплащане и задоволство на груповия трудов контракт.

„ Днес мога да направя съответно заричане, че ще има нужното нарастване и ще се извърши груповият трудов контракт “ , съобщи Терзиев по време на брифинг. В хода на няколко срещи с представители на Министерския съвет, столичният кмет акцентира, че са подхванати всички нужни стъпки за обезпечаването на нарастването. Терзиев изрази своята решителност да пази ползите на заетите в бранша , акцентирайки на значимостта на справедливото заплащане.

„ Искаме да кажем, че за нас това е извънредно значима тематика “, акцентира Терзиев, отбелязвайки постигнатите досега нараствания в други сфери като превоза, културата и образованието. Столичният кмет разгласи, че постигнатата цел е главната заплата да доближи 1890 лв. , наблягайки деликатния метод, който е бил признат, с цел да не се основат спомагателни систематични проблеми.

„ Най-важното нещо в институционалността е всяка институция да си поеме ролята “, сподели той, акцентирайки на потребността от отговорност и избягването на краткотрайни решения на продължителни проблеми.

Съобщението за нарастването на заплатите е посрещнато с утвърждение от синдикатите, които упорстваха за 35% нарастване на възнагражденията, целящо главната заплата да се усили от 1350 на 1890 лв. . След митинга, кметът е поканил представители на синдикатите на диалози, с цел да обсъдят спомагателни елементи към нарастването и други претенции.

Васил Терзиев изрази вяра, че това нарастване ще бъде единствено началото на нескончаем развой на усъвършенствания и че разговорът сред локалната власт, държавните институции и синдикатите ще продължи в дух на съдействие и взаимно съгласие.

„ Това, което ни сплотява, е стремежът към възстановяване качеството на живот на всички жители и обезпечаването на обективни условия за работа за нашите здравни служащи “ , заключи Терзиев, наблягайки уговорката на столичната община към обществената отговорност и опазването на здравето .

Протест на здравните служащи пред столична община: Искаме парите си

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР