В отговор на коментар на Илън Мъск по време на

...
В отговор на коментар на Илън Мъск по време на
Коментари Харесай

Тайван смъмри Илън Мъск, като заяви, „че нито се продава, нито е част от Китай“

В отговор на коментар на Илън Мъск по време на срещата на върха All-In, на която той съобщи, че Тайван е неразделна част от Китай

Емил Василев преди 43 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 12:46 | 12.09.2023

Военноморските сили на Съединени американски щати създават напълно нов вид трансформиращ се хиперзвуков мотор

ТелефониДаниел Десподов - 13:32 | 11.09.2023

Според мениджмънта на компанията смарт телефонът Redmi Note 13 Pro+ няма да има конкуренция в мобилната снимка

ТелефониДаниел Маринов - 21:56 | 12.09.2023

Ето каква в последна сметка е разликата сред сериите iPhone 15 Pro и iPhone 15

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Тайван не се продава и не е част от Китай, съобщи тайванското министерство на външните работи в отговор на Елон Мъск, който назова острова „ неразделна част от Китай “.

„ Слушайте, Тайван не е част от КНР и сигурно не е за обмен! “

заяви министърът на външните работи на Тайван Джоузеф Ву късно през вчерашния ден X (Twitter)

КНР значи Китайската национална република – формалното име на Китай.

Съобщението е в отговор на коментар, изработен от Мъск по време на срещата на върха All-In, която неотдавна се организира в Лос Анджелис.

„ Мисля, че разбирам добре Китай. Бил съм там доста пъти и съм се срещал с висшето управление на доста нива… в продължение на доста години. Мисля, че имам много положително схващане за Китай като външен човек “.

каза Мъск

Тайван се ръководи без значение от Китай, откогато островът се отдели от континенталната част в революция през 1949 година. Пекин продължава да гледа на Тайван като на част от своята територия, която би трябвало да бъде обединена с континенталната част, даже в случай че е належащо със мощ.

Политиката на Китай е да сплоти Тайван с Китай. От тяхна позиция може би той е подобен на Хаваите или нещо сходно, като неразделна част от Китай, която случайно не е част от Китай.

заяви още Мъск

В своя туит Ву добави, че се надява Мъск да изиска от Китайската комунистическа партия да позволи на своите жители достъп до X, който сега е неразрешен в Китай.

„ Надявам се, че Илън Мъск може да изиска от ККП да отвори X за своите хора. Може би той счита, че възбраната му е добра политика, както изключването на Starlink, с цел да се осуети контраударът на Украйна против Русия. “

каза Ву

В първите дни на войната на Русия против Украйна Мъск съгласно известията е лимитирал украинска военна офанзива против Русия, като е лимитирал достъпа до сателитната мрежа Starlink на SpaceX. Този ход притегли ответни реакции от страна на Украйна и сенатор Елизабет Уорън.

Това не е първият път, в който Мъск си навлича гнева на Тайван.

През октомври предходната година милиардерът си навлече упреци от Тайван поради догатката си, че напрежението сред Китай и Тайван може да бъде позволено, в случай че Пекин има прочут надзор над Тайван.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР