В отговор на искане на канцеларията на президента на Украйна,

...
В отговор на искане на канцеларията на президента на Украйна,
Коментари Харесай

Зеленски организира в Малта среща по формулата си за мир

В отговор на искане на канцеларията на президента на Украйна, Володимир Зеленски, Малта разгласи, че ще бъде хазаин на идната среща " Формула на мира в Украйна ", която е планувана за 28 и 29 октомври. Събитието има за цел да сплоти основни интернационалните участници в посреднически и дипломатически старания за намиране на решение на спора в Украйна.

Малтийският външен министър Ян Борг акцентира смисъла на самодейността, като сподели: " Провеждането на договаряния за мирна формула в Малта идната седмица е най-конкретната поддръжка, която страна като Малта може да даде, с цел да подсигурява, че обстановката в Украйна ще остане преди всичко в интернационалния дневен ред ".

на срещата на Г-20 на 15 ноември 2022 година, съставлява проект от 10 точки, който цели освен прекратяването на военните дейности и изтеглянето на съветските войски, само че и необятен набор от ограничения, включващи нуклеарна, хранителна и енергийна сигурност, освобождение на военнопленниците и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна.

Президентът Зеленски упорства обективен завършек на спора, основан на Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. Той акцентира, че за започване на мирния развой, Русия освен би трябвало да изтегли своите войски, само че и да заплати обезщетение за вредите, нанесени на Украйна, и да признае нейната териториална целокупност.
 Зеленски благодари на Байдън за ATACMS
Зеленски благодари на Байдън за ATACMS

Байдън му даде обещание продължаваща подкрепа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР