В отговор на “Един пояс, Един път”Проектът “Глобален портал” ще

...
В отговор на “Един пояс, Един път”Проектът “Глобален портал” ще
Коментари Харесай

ЕС мобилизира 300 млрд. евро срещу Китай

В отговор на “Един пояс, Един път”
Проектът “Глобален портал” ще сплоти всички 27 държави-членки

Пекин към този момент е вложил над 124 милиарда евро

Европейската комисия показа в сряда нова тактика, ориентирана към активизирането на 300 милиарда евро от обществени и частни фондове до 2027 година в инфраструктурни планове по света, с което да се опълчи на световното въздействие на Китай, съобщи Агенция Франс Прес.

Проектът Global Gateway ( “Глобален портал”) ще сплоти запаси от всички 27 държави-членки на Европейски Съюз, европейските финансови институции, националните организации за развиване, както и вложители от частния бранш, се показва в публично официално съобщение на изпълнителния орган.

“Инвестициите в цифровите технологии, опазването на здравето, климата, транспортния и енергийният браншове, както и образованието и проучванията, ще бъдат приоритет”, се акцентира в документа.

Европейският план, считан за опция на китайската тактика “Нови пътища на коприната”, се показва като модел респектиращ човешките права. “Искаме планове, които да бъдат прилагани с високо равнище на бистрота, ръководство и качество”, съобщи ръководителят на Еврокомисията Урсула декор ден Лайен по време на конференция в Брюксел.

Пекин разгласи през 2013 година световната си тактика за вложения, наречена “Нови пътища на коприната” известна още като самодейността “Един пояс, Един път” - водеща точка от програмата за ръководство на китайския президент Си Дзинпин. Програмата планува развиването на сухопътни и морски транспортни инфраструктури, за по-добро свързване сред Китай с Азия, Европа и Африка. Пекин към този момент е вложил над 140 милиарда $ (124 милиарда евро) в планове, съгласно формалните данни. Западът вижда в това инструмент на Пекин за въздействие върху бедните страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР