В отговор на действията на страните от НАТО, предвождан от

...
В отговор на действията на страните от НАТО, предвождан от
Коментари Харесай

Русия създава 20 нови военни съединения на западната си граница за адекватно противодействие на НАТО

В отговор на дейностите на страните от НАТО, предвождан от Съединени американски щати, в западното стратегическо направление, съветското военно министерство ще сътвори към 20 нови формирования и военни съединения в Западния боен окръг до края на годината. Това разгласи съветският боен министър Сергей Шойгу, представен от " Новости ".

" Действията на нашите западни сътрудници унищожават световните системи за сигурност и ни принуждават да подхващаме съответни контрамерки. Ние непрестанно усъвършенстваме бойния състав на нашите войски. До края на годината в Западния боен окръг ще бъдат основани към 20 нови формирования и военни съединения ", посочи Шойгу.

Освен това съветските войски от Западния боен окръг ще получат към 2000 единици техника, добави съветският боен министър.

Шойгу акцентира, че съветските въоръжени сили продължавали да усъвършенстват образованието на военнослужещите и работата на контролните органи.

По думите му военната опасност на НАТО наоколо до съветските граници нараствала , до момента в който алиансът увеличавал интензивността на стратегическите полети, наличието на военни кораби с крилати ракети и броя на ученията.

" Ситуацията в западното стратегическо направление (на Русия) се характеризира с увеличение на военните закани. През последните седем години интензивността на полетите на бомбардировъчната авиация на американските военновъздушни сили в Европа се е нараснала 14 пъти ", увери съветският боен министър.

Военни кораби на НАТО с крилати ракети постоянно навлизали в Балтийско море. В същото време НАТО и Съединени американски щати продължавали да уголемяват обсега на оперативното и бойно образование наоколо до границите на Русия, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР