В отделението работят пет акушерки с дългогодишен опит, които са

...
В отделението работят пет акушерки с дългогодишен опит, които са
Коментари Харесай

Трима АГ-специалисти, неонатолог и анестезиолог посрещат новия живот и се грижат за женското здраве в МБАЛ-Поморие

В отделението работят пет акушерки с дълготраен опит, които са помогнали на стотици дами да станат майки

Трима акушер-гинеколози, неонатолог и анестезиолог посрещат новия живот и се грижат за женското здраве в Акушеро- гинекологичното поделение в „ МБАЛ Поморие “ ЕООД.

В отделението работят пет акушерки с дълготраен опит, които са помогнали на стотици дами да станат майки и да посрещнат живи и здрави рожбите си.

През последната една година трима изявени лекари избраха да работят и да се развиват в отделението, което е изключителна горделивост за управлението на болничното заведение. За да има повече сполучливи раждания, профилактика и грижа за женското здраве, дружно с доктор Матей Попов и доктор Иван Илиев към този момент работят и акушер- гинекологът доктор Илко Славейков, неонатологът доктор Цветелина Гечевска и анестезиологът доктор Филип Митев, чиято втора компетентност е „ Акушерство и гинекология “. Всички те са експерти с дълъг професионален опит и достижения.

Това дава опция за пациентите да бъде обезпечена непрекъсната, денонощна лекарска грижа. Дори някои от експертите да отсъства, в отделението постоянно има доктор, който да извърши обзор, да одобри пациент, да назначи лекуване или да извърши операция.

Отделението разполага и с съвременна инсталация за диагностика и лекуване на дамите.

Лекарите наблюдават положението на пациентките по време на бременност или след намеса със модерни ехографи и монитори.

В Акушеро-гинекологичното поделение на „ МБАЛ Поморие “ ЕООД от няколко години се употребява съвременен хистероскоп, който дава опция за детайлно и широкоспектърно проучване на вътрешността на матката с помощта видеоендоскопска техника. Този уред разрешава с една манипулация  да се съчетаят диагностика и лекуване.

Хистероскопът е закупен със средства, обезпечени от  Община Поморие, а с такава профилирана инсталация към момента разполагат малко лечебни заведения в страната.

На доста положително равнище са и санитарно-битовите условия, нещо извънредно значимо за комфорта на пациентите, за което се грижат извънредно работливите санитари, които са част от екипа на отделението.

По концепция на неонатолога доктор Цветелина Гечевска, напълно скоро в отделението следва да се провежда и учебно заведение за родители. Целта е по този метод бъдещите майки и татковци да получат оптимално доста познания и умения, свързани с грижата за новороденото.

Като допълнение, екипът възнамерява да провежда и Ден на отворените порти, по време на който бъдещите родители ще могат да прегледат отделението, битовите условия в него, както и да се срещнат със експертите, които работят тук.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР