В отделен раздел е определена и процедурата по кандидатстване и

...
В отделен раздел е определена и процедурата по кандидатстване и
Коментари Харесай

По 5 часа военно обучение в 10-и и 11-и клас от тази есен

В обособен раздел е избрана и процедурата по кандидатстване и образование на български жители, отговарящи на изискванията на наредба от Закона за запаса във въоръжените сили на Република България, касаеща придобиването на подготовка " Офицер от запаса " във висшите военни учебни заведения.

Проектът на наредбата планува образованието да влезе в действие от образователната 2023/2024 година . То се реализира в границите на часа на класа за общо 10 образователни часа, разграничени на два стадия - по 5 часа в 10-и и в 11-и клас.

Обучението ще се организира в наличието на класния началник от военни или цивилни чиновници от Министерството на защитата или структури на директно послушание на министъра на защитата.

Регламентирано е и наличието на образователните часове .

Темите за 10-и клас са:
Усвояване на познания и придобиване на умения, свързани със отбраната на родината; Същност и наличие на гражданско-военните отношения; Оказване на помощ на популацията от въоръжените сили при рецесии от боен характер; Оцеляване при разкриване на невзривени муниции, както и оказване подпомагане от въоръжените сили на органите за сигурност в битката им против разпространение на оръжия за всеобщо заличаване, противозаконен трафик на оръжие и тероризъм; Защита на популацията и сериозната инфраструктура и присъединяване на въоръжените сили в избавителни и евакуационни действия.
Темите за 11-и клас са:
Въоръжени сили на Република България - история и настояще; Мисии и задания на въоръжените сили на Република България; Участие в интервенции и задачи отвън територията на страната; Същност, цели и задания на запаса на въоръжените сили на Република България; Въоръжение и екипировка на военнослужещите във типовете въоръжени сили; Приемане на военна работа и на работа в запаса на въоръжените сили на Република България.
Изпълнението на постановлението ще способства за по-добро и съобразено с ползите на учениците и образователната стратегия образование за отбрана на Отечеството.

В обособен раздел на признатата Наредба е избрана и процедурата по кандидатстване и образование на български жители, отговарящи на изискванията на наредба от Закона за запаса във въоръжените сили на Република България, касаеща придобиването на подготовка " Офицер от запаса " във висшите военни учебни заведения.

Ще се даде опция на българските жители, които желаят, да получат военна подготовка и да придобият подготовка " Офицер от запаса ", като по този метод въоръжените сили ще разполагат с подготвени запасни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР