В отдалечен хълмист регион на западен Непал хиляди хора бяха

...
В отдалечен хълмист регион на западен Непал хиляди хора бяха
Коментари Харесай

Земетресение в Непал: Хиляди прекараха нощта на открито в студ

В далечен хълмист район на западен Непал хиляди хора бяха принудени да прекарат доста студена нощ навън, откакто къщите им бяха разрушени пострада от мощното земетресение в петък.

157 души починаха и повече от 300 бяха ранени при земетресението.

Длъжностни лица споделят, че задачите за търсене и избавяне са към своя край.

Фокусът в този момент е върху даването на заслон на бездомните и организирането на съществени доставки. Но избавителните екипи споделиха на BBC, че нямат задоволително палатки.

Хиляди хора, които са изгубили домовете си, са спали под намерено небе или в спонтанни палатки при минусови температури през нощта.

Една пострадала, която загуби сестра си при земетресението, показа скръбта си: „ Принудени сме да живеем в тази обстановка. Загубихме всичко. Има без храна и заслон. Сестра ми ни напусна всички. Имаме потребност от помощ. "

Усилията за оказване на помощ са съсредоточени върху по-отдалечените елементи на двата региона, най-силно наранени от земетресението с магнитуд 6,3 - Джаджаркот и Рукум Уест.

Влизат истории за ужасяващи прекарвания, чудодейни бягства, близки диалози и опустошителната загуба на членове на фамилията и другари.

Балджит Махар, който загуби седемгодишния си наследник, е един от тях.

" Не успяхме да го спасим, до момента в който всички останали шестима членове на фамилията съумяха да избягат незабавно щом земетресението ни раздруса от съня ни “, сподели Махар пред Ройтерс в отдалеченото село Чиури в хълмистия регион Джаджаркот.

Той извади тялото на сина си от срутената фасада на тяхната едноетажна къща от тиня и камък.

" Всичките ми движимости и облекла са под отломките, останах без нищо ", добави Махар.

Друг оживял от Рукум, Балджит БК, моли за помощ от държавното управление за заслон на сегашните бездомни хора:

" Няма храна за ястие и заслон, в който да останат. Хората стоят на открито навън.. Трябва да останем в този мраз. Цели къщи са изчезнали. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР