В отчаяние и сетни сили българската образователна система роди поредното

...
В отчаяние и сетни сили българската образователна система роди поредното
Коментари Харесай

Новородените - никакво раждане без издържан изпит!

В обезсърчение и сетни сили българската просветителна система роди следващото недообмислено решение (4-годишните да потеглят на предучилищно образование, към този момент признато предложение на първо четене на равнище комисия в парламента), с което желае да трансформира безпомощността си против неграмотността в могъщо оръжие, което да сътвори велики литератори. Моменталният въпрос, който изниква в съзнанието ми, е мислителите на новите правила дали имат деца? А вторият - от кое място са го взаимствали, тъй като не се е чуло и видяло на никое място по целия свят сходен парадокс. Ясно, ние ще сме първите. Трети значим въпрос - за какво България все е отличник по парадоксите?
Персонал, кадърен да образова 4-годишни бебета  (да, на тази възраст децата към момента са бебета) на четмо и писмо, имаме ли? А образователни материали , подобаващи за възрастта на бъдещите предучилищници? Или към този момент имаме една компания , която е толкоз услужлива, че е в цялостна подготвеност незабавно да стартира печатането им? Даже аз предлагам раждането да се прави единствено с изпит. Не го ли издържи новороденото, да си седи в майка си и никакво излизане, до момента в който не научи материала от всички 9 месеца, в които е спало и си е развявало байрака и пъпната шнур.
Но дано спрем дотук с негативизма и да обърнем палачинката от позитивната страна на проблема, защото до момента светът е оживял, тъй като се е смял (и тъй като не е бил управителен от БГ началници). Предлагаме Ви 3 решения, които е допустимо да доведат до възстановяване на средата за живот у нас, до момента в който 4-годишното ни пале е на предучилищна:
1. Родителят постоянно може да се извини на работодателя и да го помоли да си тръгне от работа, като каже, че предучилищната е нещо ново за неговото дете и в този момент викат майките и татковците, с цел да им дадат насоки.
2. Родителят може най-накрая да се образова (безплатно), до момента в който изяснява уроците на децата си.
3. Родителят е находчив и постоянно може тематиката да се трансформира в нова причина за образуване на митинг.
Гаранцията за грамотността, уважаеми, напълно не е в основата на това, дали детето ще посещава предучилищна още от бебешка възраст. Незнайно за кой път се опитваме да решим проблем, като предлагаме решение, без да търсим първоизточника на повода. А още по-жалко е, в случай че сте решили, че въвеждането на наложителното предучилищно обучение за 4-годишните ще реши казуса с неналичието тук-там в детските градини, а още по-малко - демографския срив в България!  Смятате ли, че е редно детето да заплаща за незнанието на своите родители и нерядко - за незаинтересоваността на своите учители?
Автор: Моника Георгиева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР