В освободените райони на Запорожието се сблъскаха с недостиг на

...
В освободените райони на Запорожието се сблъскаха с недостиг на
Коментари Харесай

Русия помага на Запорожието да спечели сражението за реколтата

В освободените региони на Запорожието се сблъскаха с дефицит на техника за прибиране на невиждано богатата годишна продукция тази година - тя отчасти остана в териториите, следени от Киев. Но казусът се взема решение, в това число за сметка на съседите от Русия, а военните помогнаха с гориво. Учебните заведения минават към съветските просветителни стратегии, макар опитите на Киев да се намеси отдалечено и в този развой.

Прибирането на реколтата е в разгара си в освободените територии край Азовско море, в това число в региона на Запорожието, богат на чернозем. Очаква се добра годишна продукция, обявиха при започване на седмицата от администрацията на Мелитопол, краткотрайната столица на освободените региони на Запорожка област. Но това протича в комплицирани условия, даже в дълбокия гръб на съветските войски. „ Основният проблем за земеделците беше неналичието на селскостопанска техника, която през предходните години се събираше от цяла Украйна и се движеше от юг на север “, разяснява Владимир Рогов, член на основния съвет на военно-гражданската администрация на Запорожска област.

„ Един и същи комбайн работеше в три до пет района. Сега тези процеси са нарушени. Освен това имаше интервал на активност отвън сезона, когато ние - новите управляващи на Запорожието - към момента не бяхме сложили нещата в ред. Извършени са грабежи и присвоявания, тъй че има по-малко техника, в сравнение с беше преди началото на специфичната военна интервенция “, сподели източникът.

Андрей Сигута, началникът на военно-цивилната администрация на региона на Мелитопол, уточни същия проблем. „ Основните проблеми се свеждат до техниката за прибиране на реколтата и камионите “, сподели събеседникът. „ Ако по-рано наемахме профилирани компании, които идваха с комбайните си, в този момент това не е допустимо. “

Жътвата на 2022 година е огромно тестване за гражданско-военната администрация в Мелитопол и в районите, сподели Рогов. „ Сега би трябвало да се обърнем към Краснодарски край, към Крим - да желаяме част от оборудването чартърен, с цел да съберем богатата годишна продукция, изключително в този момент, когато зърнените култури по света костват тежестта си в злато в същинския смисъл на думата на словото”, добави членът на основния съвет на регионалната ВГА.

Но казусът към този момент се взема решение. „ Има доста остаряло руско съоръжение, ние съумяваме да го ремонтираме и отчасти да го възстановим “, сподели Сигута. “Решен е и казусът с аварийните елементи за непознатата техника. И най-важното е, че се прави на естествена цена, налична за фермерите. Ние решаваме проблемите сами и с директното подпомагане на Русия”, добавя той.

Освен това преди началото на жътвата (която, както Рогов изясни, е почнала още на двадесети юни), военните съумяха да обезпечат на фермерите гориво и смазочни материали за работата на селскостопанската техника, а държавната зърнена компания изкупува продукцията. Повече от 20% от реколтата към този момент е прибрана в освободените територии на Запорожка област, означи Рогов. „ Сега жътвата е в разгара си, добивът е с 10-15% по-висок от украинския. Прибираме към 5 тона от хектар “, сподели членът на основния съвет на Запорожката държавна администрация.

„ Към днешна дата 20% от ечемика и повече от 30% от рапицата към този момент са прибрани “, гласи известие в канала в “Телеграм” на ВГА на Мелитопол. И в случай че неотдавна имаше опасения, че няма да може да се прибере зърното в точния момент, в този момент е явно, че песимистичният сюжет не е оневинен, уверени са от ВГА. Важно е също, че новото държавно управление открива съдействие със земеделските производители. Фермерите би трябвало да записват юридическо лице в Мелитопол. „ След това те ще могат да си сътрудничат със зърнения търговец в правната сфера. Ако производителят не желае да продава зърно сега, той може да го подава в силоз “, се споделя в изказване на администрацията на Мелитопол.

„ Признавам, че доста проблеми към момента би трябвало да се вземат решение ръчно. Тоест към момента ни липсва системата. Това се дължи на обстоятелството, че към момента не сме индивид на Руската федерация. Веднага щом това се случи, ще бъде построена система, вертикала на управляващите и взаимоотношение “, означи Сигута.

Но към този момент е явно, че мирният живот в района се възвръща - това се вижда както в работата на полето, по този начин и в това, което се случва в градовете, в това число в Мелитопол, акцентират от ВГА. И по този начин, тази седмица заводът за асфалтобетон в Мелитопол възобнови работата си. В момента комуналните служби изготвят цялостен лист на улиците, които скоро ще бъдат ремонтирани. В Мелитопол започнаха да популяризират разписки за сметки за комунални услуги, заплащанията се одобряват както в рубли, по този начин и в гривни.

В Енергодар се отварят нови супермаркети в търговски центрове, а втората точка за продажба на съветски СИМ-карти към този момент е почнала да работи. Провинцията също се връща към естествен живот. Така да вземем за пример в село Михайловка паспортната работа възобнови работа и стартира процесът на издаване на съветско поданство, възобновена беше прекъснатата по-рано автобусна линия със прилежащите обитаеми места.

До 1 септември в Мелитопол ще отворят две нови учебни заведения. Образователната система се възвръща освен във краткотрайната столица, само че и в други центрове на освободените региони. В четвъртък в курортното населено място Кириловка на брега на Азовско море беше намерено учебно заведение по конен спорт. В Енергодар стартира втората промяна на летния лагер, открит въз основата на 2-ро приблизително учебно заведение. Съобщава се, че 128 деца са в описите. Всички разноски, в това число храната на децата, бяха поети от военно-гражданската администрация на града. Успоредно с това Енергодар се приготвя за новата образователна година. Рогов акцентира: „ Учителите се включват интензивно в работата, тъй като интервалът на боязън отминава, макар обстоятелството, че към момента ги тормозят, украинската страна предлага безплатна поддръжка при отвод от преподаване. “

„ Все повече и повече учители и преподаватели от огромна Русия са доброволци, които са подготвени да оказват помощ на локалните учители да се преквалифицират към съветските просветителни стандарти “, сподели източникът. Той похвали съветското министерство на образованието, което откликва на съвсем всяко искане. „ Учители и преподаватели от Запорожието към този момент минават курсове за повишение на квалификацията в Крим по съветски стандарти. Големи групи учители отпътуват за Московска област. До 1 септември ще имаме задоволителен брой преподаватели и педагози, които ще могат да се грижат на нужното равнище за нашите деца “, надява се Рогов.

Освен това в района стартира стратегия за актуализиране на библиотеките в учебните заведения и университетите, защото нямаше задоволително естествени учебници, означи представител на Запорожката ВГА. „ В Украйна не преподаваха, а осакатяваха. Вместо обучение имаше дебилизираща стратегия, тъй като всичко беше политически стимулирано и показано във формата „ Слава на Украйна? “. Новите управляващи възнамеряват да пуснат разбираема и налична система на класическото съветско учебно заведение, с цел да възпитат освен познания, само че и обич към общоруската култура”, добави той.

„ Взаимодействаме с евентуални побратимени градове. Руските райони стартират да оказват помощ на градовете в освободената територия на Запорожка област. Големите районни съветски центрове могат да поемат патронаж и контрол над локалните учебни заведения “, изясни Рогов.

Най-уязвимите поданици на района би трябвало да бъдат подкрепени от доброволческия филантропичен център, който отвори порти в Мелитопол и се управлява от " Единна Русия ". Според градската администрация в складовете на центъра към този момент са доставени храни, артикули от първа нужда и медикаменти за нуждаещите се. „ Ясно е, че хората тук в действителност имат потребност от помощ. И това не постоянно са въпроси, директно свързани с филантропичния съставен елемент. Имат потребност и от правна поддръжка. Планираме да им помогнем с оформянето на нужните документи - паспорти, актове за раждане или гибел, регистрация на брак “, сподели един от доброволците на “Единна Русия.”

Според деятелите всички нужни хранителни пакети, в случай че се наложи, ще бъдат доставени непосредствено. Това се отнася на първо място за възрастните хора, самотните майки и хората с увреждания. И може да се кандидатства за документите, нужни за приемане на съветско поданство, в новооткритата работа по вписванията.

В петък, когато Русия чества Деня на фамилията, любовта и верността, в службата по вписванията в Мелитопол се състоя първата регистрация на брак след освобождението на града. Както се оповестява в градската ВГА, в тържествена атмосфера бежанците от Волноваха Виталий и Виктория фиксираха връзката си на хартия.

„ В петък, в чест на Деня на фамилията, любовта и верността, се срещнах с жителите на Мелитопол и хората задават един въпрос: по кое време ще бъдем в Русия?”, споделя Рогов. „ Те желаеха отговор от мен, когато районът обезпечено ще стане част от Русия, хората са подготвени да вземат участие в референдума”, добавя той.

Израз на това предпочитание беше самодейността за основаване на придвижването „ Ние сме с Русия “, която Рогов разгласи при посещение при Соловьов. Според него в придвижването се чака да вземат участие доброволци и експерти от района и от Русия. „ Това е самодейност изпод за определяне на кротичък живот. Тази самодейност би трябвало освен да се поддържа, само че и да се развива по всевъзможен метод по простата причина, че във всички краища, даже в пустошта и далечните села, хората са подготвени на всичко, с цел да ускорят присъединението към Русия. Новото придвижване би трябвало да сплоти прогресивни сили под своята закрила - това са доброволци, деятели, меценати, профилирани експерти, които са подготвени да пътуват от цяла Русия. Тоест Голяма Русия оказва помощ на Запорожка област да се рестартира, по този начин чебързо да се влеем в Руското море.”

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР