В остро изявление архиепископът на Кипър осъди руската инвазия в

...
В остро изявление архиепископът на Кипър осъди руската инвазия в
Коментари Харесай

Архиепископ Хрисостомос: Путин не се държи като християнин

В остро изказване архиепископът на Кипър осъди съветската инвазия в Украйна и прикани Путин да я спре. Председателят на кипърския парламент ще посети бежански центрове на украино-полската граница, а втора филантропична задача от кипърски медици доброволци отпътува за украино-румънската граница.

Главата на авторитетната Кипърска православна черква архиепископът на Кипър Хрисостомос Втори назова съветската инвазия в Украйна " неоправдана и непредизвикана офанзива, която църквата не може да утвърди ".

Той прикани Путин да се откаже и да прояви съчувствие към народа на Украйна.

Според църковния водач " с дейностите си през последните месеци съветският президент несъмнено не се държи като християнин, какъвто твърди, че е ".

Израз на поддръжката на Кипър за Украйна и " да се окаже напън върху Русия да спре всичко, което се случва, с цел да има разговор и мир " – по този начин ръководителят на Народното събрание на Кипър Анита Димитриу дефинира задачата на идната си задача на украино-полската граница. Тя отпътува за региона във вторник по покана на полския ѝ сътрудник Елжбета Витек, отправена до дамите ръководители на парламентите на държавите-членки на Европейски Съюз.

В помощ на бягащите от войната към този момент работи втори екип от кипърски медици. Четиримата лекари и медицински сестри, представители на организацията " Лекари – доброволци на Кипър ", ще дават медицински грижи на украински бежанци в региона на граничния румънски град Сирет в продължение на една седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР