В оставащите дни ще мобилизираме всички усилия на правителството да

...
В оставащите дни ще мобилизираме всички усилия на правителството да
Коментари Харесай

Денков за здравеопазването: Не трябва да става жертва на политическата нестабилност

„ В оставащите дни ще активизираме всички старания на държавното управление да придвижим най-важните решения в интерес на хората и на бизнеса – даже в среда на предизборна акция, без постоянен кабинет. Здравеопазването е от основните области, които не би трябвало да падат жертва на политическата неустойчивост. “

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков при започване на държавното съвещание.

Министър-председателят съобщи, че в осъществяване на управническата стратегия на държавното управление, ще бъдат препоръчани значими промени в Закона за лечебните заведения , с което се вкарват възбрана за откриване на нови лечебни заведения – до одобряване на новата Национална здравна карта. Той напомни, че последната Национална здравна карта е направена преди 6 години.

При сегашната обстановка, в която няма ограничавания за откриване на нови лечебни заведения , в някои райони и области се оказваме с излишно доста болнични кревати на фона на изчезнал личен състав, а в други области хората имат мощно стеснен достъп до болнични грижи . Със законопроекта, който се утвърждава през днешния ден и ще бъде препоръчан на Народното събрание, ще бъде дадена опция на НЗОК да възнамерява оптимално дейно ресурсите си, по отношение на действителните потребности на хората.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР