В оставащите дни до края седмицата се очаква нарастване на

...
В оставащите дни до края седмицата се очаква нарастване на
Коментари Харесай

Външно: Избягвайте пътувания до Каталуния

В оставащите дни до края седмицата се чака повишаване на напрежението и опълчването сред протестиращите и органите за поддържане на публичния ред в испанската самостоятелна област Каталуния и столицата ѝ Барселона. За 18 октомври, петък, е оповестена генерална стачка.

Към блокирането на редица пътни автомагистрали и летища се прибавя нова вълна на политически митинги, изразяващи се в шествия на студенти, улични боеве, издигане на барикади, издигане на улични клади и продължителни демонстрации към държавни институции, чието местонахождение в действителност съответствува с основните туристически зони на огромните каталунски градове.

Голяма е заплахата точно местата с главните забележителности да станат сцена на безредици и принуждение. Препоръчваме на българските жители да не подхващат без неотложна нужда пътувания до Каталуния преди и по време на оповестената за петък генерална стачка, а непрекъснато пребиваващите в региона български жители или туристи да заобикалят регионите, в които се провеждат протестни мероприятия, показаха от Министерство на външните работи на Република България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР