В оставащите 10 седмици, до смяната на правителството, Борисов ще

...
В оставащите 10 седмици, до смяната на правителството, Борисов ще
Коментари Харесай

Мая Манолова: Борисов струва на България 1 милиард евро за 10 седмици заради забавената ваксинация

В оставащите 10 седмици, до промяната на държавното управление, Борисов ще коства 1 милиарда евро с неприятното управническо решение да не закупи 3 млн. ваксини против COVID-19. По данни на икономисти сега стопанската система на България губи по 100 млн. евро на седмица от забавянето на имунизацията. Планът на Европейския съюз е доникъде на 2021 година 70 % от популацията да е имунизирано, а България е последна по имунизации в Европейски Съюз. Това е неуспех на държавното управление.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите в Стара Загора, където показа претендента за кмет на община Мъглиж инж. Златко Острешев.

За месец и половина имунизираните в България са 30 хиляди души. Остават още към 4 милиона души, които да са имунизирани. С тези темпове България ще реализира задачата след 20 години. В област Стара Загора са имунизирани 2519 души от общо 320 хиляди население, това са 0,7 %, добави Манолова.

Едно от първите решения, които ще бъдат импортирани от „ Изправи се! Мутри вън! “ в идващия парламент, ще е за основаване на Комисия по проверката на всички покупко-продажби за консумативи, помощни средства, медикаменти и ваксини от Министерството на здравеопазването за COVID-19 рецесията, безапелационна е Манолова.

В Мъглиж ние се изправяме против претендентите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия и нашето желание е изборна победа против тях на частичните локални избори. Освен програмата, която нашият претендент за кмет на Мъглиж е подготвил, „ Изправи се! Мутри вън! “ също поема задължения към жителите на Мъглиж. Един от най-належащите проблеми в общината е ремонтът на пътя Тулово-Мъглиж. Ще поема ангажимент за построяването на този път, който е част от републиканската пътна мрежа, акцентира ръководителят на „ Изправи се.БГ “.

Манолова добави, че ремонтът на Автомагистрала „ Тракия “ от разклона за Автомагистрала „ Марица “ до пътния възел при Чирпан ще коства два пъти повече от построяването му - през 2016 година цената на километър е била 500 хиляди лева, през 2019 година е 1 млн. лева на километър, а в този момент се ремонтира на цена 2,12 млн. лева При състояние, че при построяването на този сектор, 1 км. е коствал 1 35 млн. лева Ремонтът на 52 км. ще коства 180 млн. лева, изясни тя.

Отново става дума за поръчка на държавната компания „ Автомагистрали “, в която потъват парите на българските данъкоплатци и се разпределят непрозрачно на доближени компании. Строителството на „ Автомагистрали “ води до 40-50% корупционна тежест върху покупко-продажбите. 40 % корупционна тежест върху 180 млн. лева ще стигнат освен за ремонт на пътя Тулово-Мъглиж, само че и за пътищата във всяка една община в област Стара Загора. Трябва не просто проверка, а парите да се върнат и да се влагат в решението на значими за хората проблеми, като безвъзмездни детски градини, безапелационна е Манолова.

„ Изправи се.БГ “ е с протегната ръка към всички демократични субекти, отвън Народното събрание, които желаят разглобяване на едноличния модел на Борисов. „ Изправи се! Мутри вън! “ с „ ИТН “ и Демократична България ще създадем сериозно болшинство на почтените в идващия парламент. Имаме План за незабавна отбрана на елементарните български жители. Освен приятелският кръг на Борисов и с изключение на клиентелата към властта, никой различен в България не живее добре, добави тя.

От „ Изправи се! Мутри вън! “ имаме проект по какъв начин да повишим приходите на българите, за преизчисляване на пенсиите, за директна финансова поддръжка на българските компании в размер на  най-малко една депутатска заплата за всяка наранена от рецесията дребна компания. 30 милиарда лв. от Спасителния фонд на Европа и още 30 милиарда лева за идващия програмен интервал няма да ги влагаме в саниране, а в дребния и междинния бизнес, в рационализация на стопанската система за опазване на работни места. Първата стъпка за повишение на приходите е анулацията на 10 % налог върху приходи до 650 лева и задачата ни е минималният месечен приход за работещ българин да е 1000 лева, сподели още Манолова.

Тя добави, че се ангажира и с преизчисляването на пенсиите, което Борисов 11 години не изиска, като министър председател, да направи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР