В оставащи дни правителството ще мобилизира всички усилия, за да

...
В оставащи дни правителството ще мобилизира всички усилия, за да
Коментари Харесай

Кабинетът забранява новите болници без нова здравна карта

В оставащи дни държавното управление ще активизира всички старания, с цел да придвижи най-важните решения в интерес на хората и бизнеса даже в среда на предизборна акция без постоянно държавно управление . Това съобщи министър председателят в оставка акад. Николай Денков преди съвещанието на Министерски съвет.

По думите му опазването на здравето е от основните области , които не би трябвало да падат жертва на политическата неустойчивост.

Министерство на здравеопазването стартира актуализация на националната здравна карта и идващото държавно управление би трябвало да приключи този развой за към 2 месеца. Със законопроекта за промени в Закона за лечебните заведения ще се даде опция на НЗОК да възнамерява ресурсите си по отношение на действителните потребности на хората . Така страната ще подсигурява обезпечена болнична грижа и задоволително експерти за всички пациенти без значение къде живеят те, увери Денков.

Припомняме, че поръчките за актуализация на здравната карта се дават от съвсем всеки здравен министър от Петър Москов насам, само че това по този начин и не се е случило. беше желание и на сегашния здравен министър Христо Хинков, който обаче доста преди да стане ясно, че държавно управление Денков/Габриел 2 няма да има, хвърли своята оставка, защото не съобщи, че даже и от парламентарната група, която го е предложила за министър на опазването на здравето. Така  за мораториум върху разкриването на новите лечебни заведения се сблъска със съпротивата на ГЕРБ в Народното събрание.
 ГЕРБ срещу мораториум върху нови лечебни заведения и онколекарствата да се купуват от Касата
ГЕРБ срещу мораториум върху нови лечебни заведения и онколекарствата да се купуват от Касата

Партията желае министърът да си носи директна политическа отговорност

От идващия месец над  ще бъдат безвъзмездни, а други 300 ще бъдат с понижени цени. На съвещанието на Министерски съвет ще бъдат препоръчани значими промени в Закона за лечебните заведения - възбрана за откриване на нови лечебни заведения до приемането на новата национална здравна карта на страната.
 НЗОК ще покрива изцяло 56 медикаменти за сърдечно-съдови болести
НЗОК ще покрива изцяло 56 медикаменти за сърдечно-съдови болести

Още 407 ще са с понижено доплащане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР