В остър дебат за това кой е по-виновен за състоянието

...
В остър дебат за това кой е по-виновен за състоянието
Коментари Харесай

Калина Константинова vs. Тома Биков: Кой счупи повече държавата?

В изострен спор за това кой е по-виновен за положението на страната, кой какво е заварил и по какъв начин ще се бори наследството от предходните ръководства влязоха представители на ГЕРБ, Политическа партия и Българска социалистическа партия в студиото на Би Ти Ви тази заран. Бившата вицепремиерка на " Промяната " Калина Константинова, острието на Бойко Борисов Тома Биков и и бесепарят Георги Свиленски се надпреварваха да бележит поръчките на обединенията и не пропуснаха да насочат обвинявания към съперниците:

„ Държавата се счупи от тежката политическа рецесия, в която влязохме още май предходната година и която така наречен „ партии на смяната и митинга “ не съумяха да решат към този момент година и половина. Взеха се редица глупави и необразовани решения в областта на стопанската система “, съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

Калина Константинова обаче отвърна, че са заварили страната „ счупена от едно 12-годишно корумпирано и безумно ръководство на ГЕРБ ". „ Инфлацията се понася толкоз тежко от хората в България, тъй като тя ги завари небогати и изоставени. Заварихме 1 млн. пенсионери под прага на беднотия “, добави тя.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия съобщи, че по тяхно предложение пенсиите са се вдигнали през тази година. И пита Биков дали ГЕРБ ще създадат коалиция с Политическа партия, в случай че те са без Асен Василев и Кирил Петков.

„ България би трябвало да има проевропейско ръководство, всеки, който се усеща като част от проевропейска партия би трябвало да пристигна. Редовно държавно управление без ГЕРБ няма по какъв начин да има “, отговори той.

Биков се обърна към Калина Константинова каква е разликата сред Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и партията на Стефан Янев, защото Политическа партия желаят да ръководят с Българска социалистическа партия, само че не и с другите две партии. „ През тези седем месеца съдружните сътрудници, с които се разбирахме най-добре и имахме обща визия, бяха „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия. Сега просто би трябвало да си довършим работата “, отговори му тя.

ТЕМА преди 19 часа 3059 преди 2 дни 1001 преди 2 дни 3784
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР