В Основния съд в Охрид за днес е насрочено делото

...
В Основния съд в Охрид за днес е насрочено делото
Коментари Харесай

В Охридския съд тръгва делото срещу бияч на Пендиков

В Основния съд в Охрид за през днешния ден е планувано делото против Илия Спасески, единия от нападателите на секретаря на сдружението „ Цар Борис Трети ” Християн Пендиков.

Спасески е упрекнат в нанасяне на тежка телесна щета от ненавист заради национална и етническа принадлежност и беше задържан няколко дни след нападението против Пендиков на 19 януари, само че на 22 февруари беше освободен от ареста.

Същия ден беше задържан и вторият нападател на Пендиков - Б.А. от Битоля. Охридската прокуратура изиска от съда краткотрайно лишаване на паспорта му, с цел да не може да напуща страната, и изиска от българските управляващи адреса, на който Християн Пендиков обитава сега, с цел да го разпита като очевидец.

„ Потърпевшата страна е нужна на прокуратурата в границите на производството против втория обвинен “, са декларирали от прокуратурата за изданието „ Слободен щемпел “, допълвайки, че процедурата може да се реализира и без неговите показания въз основа на други показани доказателства, само че смятат, че потърпевшото лице има юридически интерес да бъде включено в производството за по-бързо и по-ефективно събиране на доказателства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР