В основата й е танцът Бучимиш - дал заглавието на

...
В основата й е танцът Бучимиш - дал заглавието на
Коментари Харесай

“Мистерията на българските гласове” представя ново видео към песента “Рано Ранила”

В основата й е танцът Бучимиш - дал заглавието на новият им албум - " БууЧииМиш "

Малко повече от месец след международната премиера на новият албум на " Мистерията на българските гласове " е готово и видеото към още една от песните в него - " Рано Ранила ". В основата на песента е танцът Бучимиш, дал и заглавието на албума - " БууЧииМиш ". За разлика от първият сингъл " Pora Sotunda ", в който взе участие Лиса Джерард, в " Рано Ранила " слушателите ще доловят осезаемо наличието на международният първенец по бийтбокс Скилър. Той придава извънредно модерно звучене на песента и укрепва неравноделният й темп. В сингъл версията на " Рано Ранила ", която е друга от версията в албума, със соло на гъдулка се изявява Христина Белева. Участват също немският перкусионист Дейвид Кукерман и китаристът и басист - Петър Миланов. Автор на музиката е композиторът Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на албума, а текста е на Бояна Бункова. Продуцент на " Мистерията на българските гласове " и на новият албум " БууЧииМиш " е Шуберт Мюзик Пъблишинг.

" Рано Ранила " е една от най-енергичните песни в албума, избрана от непознатата преса като носеща силата на " празничен танц " (цитат от италианското издание SpazioRock и английското Higher Plain Music). Според английското списание We Are Cult присъединяване на Скилър в песента " илюстрира, че античното и модерното в края на краищата не са толкоз разнообразни едно от друго ". Песента е и една от четирите песни от албума предложени особено от полското издание KVTL, поради бързото и живо движение, в които мощният бийт среща фоклорното пеене. Поради тази причина, не инцидентно във фокусът на видеото, е модерна млада двойка, през чийто взор режисьорът Валери Милев намира връзката на фолклора с нашето съвремие. Видеото е снимано в градска среда – в София и край езерото Панчарево. Оператор е Антон Бакарски (познат като оператор на кино лентата " Възвишение " ), а хореографията е поверена на Маргарита Будинова.



" Мистерията на българските гласове " показа публично новия си албум в края на май тази година. " БууЧииМиш " съдържа 12 нови творби, особено написани за световноизвестният български състав, а това е първият им албум от 20 години насам. У нас албумът е наличен за меломаните на CD, SACD, лимитирано издание книга с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет. Можете да го намерите в книжарици " Сиела " в цялата страна, в бензиностанции OMV и Shell и в цифровите платформи.

Може да се поръча онлайн ТУК .

Намерете го и тук:

https://open.spotify.com/album/0r31v5...

https://itunes.apple.com/us/album/boo...

https://play.google.com/music/preview...


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР