В основата си, големият дебат за мултиплатформения геймплей с участието

...
В основата си, големият дебат за мултиплатформения геймплей с участието
Коментари Харесай

Sony не иска междуплатформен геймплей заради пари, признава бивш шеф на компанията

В основата си, огромният спор за мултиплатформения геймплей с присъединяване на PlayStation 4 има една-единствена причина и това са парите. Откровението е на някогашния началник в Sony Джон Смедли.Смедли е някогашният началник на студиото Daybreak Game Company, което сътвори Planetside 2 и H1Z1. То промени името си от Sony Online Entertainment през 2015 година
В пост в Twitter по отношение на обстоятелството, че тези, които са употребявали собствен Epic акаунт, с цел да влязат във Fortnite на PS4, не могат да употребяват същия Epic профил на други конзоли, Смедли сподели, че противоречивата политика на Sony се свежда до пари.

„…когато бях в Sony, оповестената вътрешна причина за това бяха пари. Те не харесваха някой, който купуваше нещо на Xbox и го използваше на Playstation. Тъпа и простичка причина, само че това е истината.“

В подтекста на Fortnite, това би означавало, че Sony не харесва концепцията състезател на Xbox да купува козметични предмети посредством Xbox Live (и в процеса на това да дава на Microsoft 30 % от приходите), а по-късно да влезе в играта на PS и да може да употребява същия този аксесоар, когато играе на конзолата на Sony.

Коментарите на Смедли не би трябвало да бъдат голяма изненада, като се имат поради мненията на ръководителите на Sony в предишното за междуплатформен геймплей. Още на E3 2017 основният началник по продажбите и маркетинга на PlayStation Джим Райън съобщи, че политиката на Sony е „търговска полемика сред нас и други заинтригувани страни“, преди да добави, че възбраната е обвързвана и със угриженост за децата, които играят онлайн в други мрежи посредством своите PSN сметки.

Въпросът за междуплатформен геймплей още веднъж се трансформира в настоящ по време на E3 предходната седмица, когато Fortnite излезе за Nintendo Switch, а играчите откриха, че не могат да употребяват своите Epic сметки, в случай че към този момент са ги употребявали, с цел да играят на PS4.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР