В основата на всичко е страхът от евентуалното ми завръщане

...
В основата на всичко е страхът от евентуалното ми завръщане
Коментари Харесай

Никола Груевски: Вписването на българите в Конституцията е по-малък проблем, Заев нанесе неизброими щети на Македония

В основата на всичко е страхът от възможното ми завръщане в страната. На първо място е отношението на някои политици към мен през последните пет-шест години, само че и тяхната непросветеност и неконкурентоспособност във връзка с ръководството на държавната стопанска система и цялостното ръководство на страната, както и престъпността и корупцията. Това сподели за „ Политика ” Никола Груевски, някогашният македонски министър председател в политическо заточение в Будапеща.

 

„ Мисля, че на представителите на интернационалната общественост в Македония и отвън нея е ясно, че Заев попречва работата на правосъдната система, с цел да реализира политически и бизнес цели, само че тяхната приемливост се състои в това, че Заев е приключил голямата им работа с Преспанския контракт и контракта с България. Но въпросът е докога ще търпят активността му ”, добави Никола Груевски.

„ Наскоро писах за връзката на Заев с опозиционния водач Мицкоски и няма да го дублирам. Заставам зад тези изказвания и времето ще покаже тяхната меродавност, изключително интервалът след идните избори. Междувременно имаше обществено удостоверение от министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски за съдействието сред Заев и Мицкоски, когато той уточни в изявление за македонските медии, че Заев е уведомил партийното управление за наличието на диалога с Мицкоски на партийно заседание в централата. Това оповестиха медиите и аз се позовах на това. Следователно към този момент не е загадка, нито непроверена информация.

 

За страдание, вместо да се бори, по всякаква логичност, да победи Заев на политическата сцена и да помогне за прекъсването на несправедливостта, породена на мен и моите сътрудници посредством политически стимулирано гонене – Мицкоски се трансформира в най-големия съдружник на този, който сътвори тази неправда и към момента диктува, че политическо гонене. Заев нанесе неизброими вреди на Македония. Сега може би на всички е ясно, че медийната цел под контрола на Мицкоски не е Заев, а аз. Всеки ден и по всеки мотив. Но това е дребен проблем. По-голям проблем са вижданията на Заев по националните въпроси. Вписването на българите в Конституцията е по-малък проблем, тъй като следват по-тежки въпроси – въпросите за идентичността на македонския народ, неговата история и неговия език.

 

Познавайки обществено изразените възгледи на Заев, че ние и българите сме един и същи народ, които той изрече в изявление за български медии и които видя македонската общност, се чудя какво ще се случи с Македония след изборите следващата година, в случай че той продължи да държи водач на опозицията пленник. Всички тези или такива политически гонения рано или късно падат по един или различен метод. Някои незрели политици в Македония обаче не схващат това и считат, че вечно ще бъдат властни и че вечно ще могат да държат институциите в плен в ноктите си. В момента имаме голяма интервенция на мощните в македонската политика, с цел да не стане това бързо, на първо място поради техния персонален интерес и боязън.

 

И до момента в който играят тези правосъдни игри – страната затъва във всички области: моралните полезности се срутват, стопанската система затъва, корупцията и престъпността процъфтяват, правната система е деградирала, системата от институции не действа, няма правова страна, а хора от всевъзможни националности всеобщо напущат страната и царува тотална незаинтересованост. Много очевидно е, че доста се губи по въпроса за суверенитета на страната. Некомпетентните и корумпирани политици купуват благосклонност за себе си и демонстрират приемливост към своята лакомия и непросветеност, като оставят други да вземат решения, които са от тяхната подготвеност. Така суверенитетът беше изгубен ”, добави още Никола Груевски.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР