В основата на проекта стои създаването и представянето на изложбата

...
В основата на проекта стои създаването и представянето на изложбата
Коментари Харесай

Националната библиотека ще ръководи международен проект заедно с още пет национални библиотеки

В основата на плана стои основаването и представянето на изложбата " Богатство от цветове и обичаи ", която включва цифровизирани документи от фондовете на шест национални библиотеки в Европа: Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий ", Националната и парламентарна библиотека на Грузия, Националната библиотека на Румъния, Националната библиотека на Сърбия, Националната и университетска библиотека в Загреб, Хърватия и Националната библиотека " Джурдже Църноевич ", Черна гора. Проектът е извоюван от Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий "

Шестте национални библиотеки ще приготвят взаимна галерия, която ще показа бита и традициите на народите с изображения на националните носии, детайли от облеклото и други Дейностите по плана включват обзор на фондовете, избор на изображения за изложбата, изложение, цифровизация, образуване на физическа и цифрова галерия, публично разкриване и спорен панел.

Изложбата " Богатство от цветове и обичаи " ще бъде открита на 9 ноември 2022 година в Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий " в наличието на представители от библиотеките, участващи в плана, задграничните задачи в България, експерти по етнография и фолклор, университетските среди и библиотечни чиновници.Изложбата ще има собствен електронен аналог в уголемен вид и ще бъде налична онлайн.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР