В осмото издание на Sofia Open американското присъствие на турнира

...
В осмото издание на Sofia Open американското присъствие на турнира
Коментари Харесай

6 дни до старта: Корда идва на Sofia Open с шампионски амбиции

В осмото издание на Sofia Open американското наличие на шампионата ще бъде повече от осезаемо. Участие е декларирал Себастиан Корда, наследник на легендата на чешкия тенис Петер Корда. Бившият финалист на Откритото състезание на Франция и първенец на Аустрелиън Оупън, както и бивш №2 в света, в този момент е най-големият обожател на своя правоприемник.

А Корда-младши има всички характерности да бъде част от топ 5 на международния тенис в близко бъдеще. Само на 23 години американецът към този момент е под №21 в ранглистата на ATP. Разполагащ със мощен сервис, експедитивност и солидна височина, той към този момент даде поръчка, че триумфите не са надалеч.

През януари 2018 той завоюва купата при юношите на Аустрелиън Оупън. Стана първи в юношеската класация.

У нас Себастиан идва с вярата, че ще приключи сезона с трофей, откакто загуби два финала по-рано през сезона. Първо отстъпи от Новак Джокович в Аделаида, а при започване на октомври изпусна извоюван мач против ветерана Манарино в Астана.

Макар да е част от надарената генерация на Съединени американски щати, която към този момент е сравнявана с тази от времето на Андреа Агаси, точно в Европа Себ направи огромния си пробив.

Тенисистът завоюва първата си ATP купа, откакто победи в дебютното издание на шампионата в Парма през 2021 година. Младият американец надделя Марко Чекинато, откакто преди този момент не бе печелил два следващи мача в главната скица на ATP шампионат на клей. На Апенините той записа пет следващи триумфа, един от които над поставения под №1 Лоренцо Сонего, и завоюва купата без изгубен сет.

Корда стигна до четвъртфиналите в последното издание на Откритото състезание на Австралия. На " Уимбълдън “ най-хубавото му достижение досега е осминафинал през 2021 година.

А за построяването му като състезател с изключение на своя татко Петр, основна роля изиграват Рафаел Надал и Новак Джокович. Испанецът е и огромният кумир на Корда, който признава това обществено.

„ Кръстих котката си на него – Рафа “, сподели американецът на една конференция в Париж преди време. - Това демонстрира какъв брой обичам този човек. Той е най-големият ми кумир и една от аргументите, заради които играя тенис “.

За пристрастеността му към корта обаче първо спомага международният №1 Новак Джокович, чийто чичо Горан бе механически шеф на Sofia Open през 2018 година.

Мач сред първата ракета на Сърбия и Рафаел Надал в Ню Йорк през 2009 година от US Open.

„ Мисля, че това беше най-готиното преживяване. Прибрах се вкъщи и си споделих – това е нещото, което желая да върша “, признава синът на Петр Корда.

Сега Себастиан е подготвен за ново предизвикателство и дебют пред родна аудитория, а тя чака единствено едно – шоу от най-високо равнище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР