В осмия пакет санкции на ЕС срещу Русия преди всичко

...
В осмия пакет санкции на ЕС срещу Русия преди всичко
Коментари Харесай

Цената на петрола се запазва в осмия пакет санкции на ЕС срещу Русия

В осмия пакет наказания на Европейски Съюз против Русия на първо място не са включени ограничавания на цените на петрола. Неговият механизъм към момента се създава от страните на " огромната седморка " - Г-7.

Тази информация заяви в Twitter кореспондентът на Радио Свобода в Брюксел Рикард Йозвяк в персоналния си акаунт, представен от УНИАН.

" Тъй като G7 към момента работи по детайлите на тавана на цените на петрола, той евентуално няма да попада в последния пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия ", сподели Йозвяк.

Кореспондентът означи и браншовете, които ще бъдат наранени от глобите . Списъкът включва химикали, машини и стоманодобивна индустрия . Отделни ограничавания ще бъдат въведени против лица, участващи в организирането и провеждането на така наречен " референдуми " във краткотрайно окупираната територия.

Външните министри на Европейски Съюз се договориха да приготвят нови ограничавания за Руската федерация . Това стана откакто президентът на страната-агресор Владимир Путин разгласи " частична " готовност.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел сподели, че осмият пакет от наказания " ще бъде ориентиран към по-важни браншове на съветската икономик а и ще продължи да е ориентиран към виновните за нападателната война в Украйна ".

Според Bloomberg измежду рестриктивните мерки е изключването от платежната система SWIFT на последната съветска банка - Газпромбанк . Подобна стъпка се поддържа от Полша, Ирландия и балтийските страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР