В още един столичен район ще се обсъжда въвеждането на

...
В още един столичен район ще се обсъжда въвеждането на
Коментари Харесай

Зелената зона може да обхване и столичния район Изгрев

В още един столичен регион ще се разисква въвеждането на платено паркиране по улиците и пред блоковете. Става въпрос за " Изгрев ", в който влизат едноименният квартал, както и кварталите " Изток " и " Дианабад ".

Обсъждането е инициирано от локалната администрация и е планувано за 8 февруари. Още е в начална фаза, а съответно предложение тъкмо къде може да има зелена зона към момента няма.

Зелената зона е по-евтиният вид на платеното паркиране в София. Един час престой в нея коства 1 лев. Колата не може да стои в зоната повече от 4 поредни часа. Живеещите в региона на зелена зона заплащат годишни винетки за паркиране. За един автомобил те костват по 100 лв., за втора кола цената е 200 лв., а за трета - 300 лв..

Обсъждането на въпроса с въвеждането на зелена зона в " Изгрев " е аргументирано с " огромния публичен интерес и задълбочаващите се проблеми с паркирането ", излиза наяве от информация във Facebook профила на кмета на региона доктор Делян Георгиев. Под обявата към този момент има стотици мнения от съперници и от поддръжници на концепцията за платено паркиране. Според първите въвеждането на зелена зона няма да реши проблемите на живеещите там с паркирането, защото той се коренял в неналичието тук-там за прекъсване като цяло, а не в това, че има доста прииждащи от други елементи на София водачи. Според поддръжниците на концепцията опитът от други жилищни квартали като " Лозенец " ще се повтори и в " Изгрев " и улиците и тротоарите ще се изчистят от коли.

Обществени разисквания за въвеждане на зелена зона текат и в други два столични региона - " Слатина " и " Триадица ". В " Триадица " заключителната среща с жителите по въпроса е на 13 януари. Предложението на локалната администрация е платени да станат местата за паркиране сред бул. " България ", ул. " Бяла Черква ", ул. " Петко Каравелов " и бул. " Витоша " (основно кв. " Иван Вазов " ).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР