В определени страни може да се управлява на ръба на

...
В определени страни може да се управлява на ръба на
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев, БСП: Вотът на недоверие по финансови показатели издиша

" В избрани страни може да се ръководи на ръба на болшинството и все още в Европа има няколко кабинета, които са държавни управления на малцинството, само че България е малко по-специален случай и тук това може да се осъществя доста мъчно. "

Това съобщи националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ проф. Румен Гечев в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му по-важното е какво става с България според изхода от вота на съмнение. " В момента всяко българско семейство и представителите на бизнеса се интересуват какво ще стане с техните приходи, както и бизнеса ще получи ли и доколко обезщетения от страната. Това са въпросите, които интересуват българите ", сподели още проф. Гечев.

" Съвсем обикновено е опозицията да желае избор на съмнение, когато тя е решила. Но тук има два казуса и първият е, че те избраха неверна карта. Те нападат държавното управление с фискални и стопански индикатори и всеки безпристрастен човек, който отвори статистиката на Европейски Съюз ще види, че България стои добре по фискални индикатори, а бюджетния ни недостиг е един от най-ниските за Европейския съюз ", изясни Гечев за претекстовете, с които опозицията желае избор на съмнение.

Той изрази опасения, че в случай че държавното управление падне България ще влезе в нова серпантина от избори и политическа турболенция. " Пенсионерите няма да получат нарастването от 1 юли ", добави той за рисковете пред България, в случай че вота на съмнение бъде сполучлив и акцентира, че също по този начин се рискува и помощта от 200 лева на мегаватчас за бизнеса.
" По отношение на външната политика и енергодоставчиците с някои сътрудници от ръководещата коалиция имаме друго мнение. Природния газ няма никакво значение от къде е, а на каква цена идва. Българския народен интерес демонстрира, че ние би трябвало да създадем всичко допустимо да осигурим евтини енергоносители с диференцирани източници ", разяснява Гечев за потребността от диверсификация на енергоизточници у нас.

Според социалистът няма настроения за нови избори, тъй като по този начин ще се рискува да загубим над 3 милиарда лв., в случай че не се одобри на време Плана за възобновяване и резистентност, за който са нужни промени в над 20 закона.
" Управляващото болшинство беше взривено от Има Такъв Народ и имаме учредения да допускаме, че това е било заложено още през цялото време на обединението. Очевидно става дума за едни средства от към 4 милиарда лв., и аз съм участвал на няколко експертни срещи при финансовия министър. Видях непонятен напън от страна на Има Такъв Народ за тези колосални суми. Наистина става дума за доста огромни финансови ползи ", безапелационен бе Румен Гечев за аргументите довели до разпада на четворната коалиция.

Проф. Гечев съобщи, че прокуратурата и правосъдната система досега не са създали нищо за колосалните милиардни обири в България и по тази причина в този момент обществото желае правосъдно отмъщение.
" ГЕРБ управляваше без да се интересува от опозицията и нейните оферти ", добави депутатът от левицата и акцентира, че Движение за права и свободи дълго време са подкрепяли предходните ръководещи като са им дали своят вот бюджетите.
По отношение на РСМ националният представител от Българска социалистическа партия съобщи, че те към момента не са изпълнили контракта за добросъседство.
В умозаключение проф. Румен Гечев сподели, че от социалистическата партия ще поддържат предлагането за ръководител на Народното събрание на " Продължаваме промяната ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР