В опита си да подобри достъпа на американските автомобили до

...
В опита си да подобри достъпа на американските автомобили до
Коментари Харесай

Тръмп иска повече американски коли в Япония. Но няма кой да ги купи

В опита си да усъвършенства достъпа на американските коли до Япония, президентът Доналд Тръмп може да пренебрегне главната спънка: японските консуматори не ги желаят, написа Bloomberg.

От 3.2 млн. автомобила, продадени тази година в Япония, единствено 0.3% са американски, по данни на асоциациите на автомобилната промишленост в Япония. За разлика от това, японските марки имат пазарен дял от към 40% в Съединени американски щати.

 Германските коли, които Тръмп не желае, в действителност са създадени в Съединени американски щати
Германските коли, които Тръмп не желае, в действителност са създадени в Съединени американски щати

И с тях се обезпечава работа на 50 000 американци

Тръмп заяви в сряда, че е постигнал съглашение с японския министър председател Шиндзо Абе да стартира търговски договаряния сред двете страни. Президентът заплаши с мито от 25% за колите, в опит да възпре вноса и да насърчи повече произвеждане и работни места в Америка.

Тръмп, който също желае по-добър достъп за американските коли в Япония, се съгласи с Абе, че глобите за износа на коли няма да се ползват по време на договарянията.

 Японските компании се готвят да завладеят пазарa на електрически автомобили в Китай
Япония се готви да завладее най-големия авто пазар в света

Автопроизводителите залагат на към този момент одобрени модели

Докато Съединени американски щати сега има цени от 2.5% за импорт на леки коли и 25% за камиони, Япония отстрани последните си данъци върху автомобилния импорт преди съвсем 4 десетилетия.

Страната на изгряващото слънце от дълго време твърди, че повода за слабото наличие на американските коли в страната няма нищо общо с цените: японските консуматори като цяло възприемат колите от Съединени американски щати като обемисти и неефективни. Малките коли и други локални модели, спестяващи гориво, преобладават в автомобилния пазар в страната.

 Японците харесват европейските коли, за разлика от американските
Японците харесват европейските коли, за разлика от американските

Само към 7% от общия брой продадени коли в Япония са вносни, само че някои непознати марки са търсени. Германските производители са измежду 5-те най-големи вносители на коли в азиатската страна - мотив, който Япония употребява, с цел да потвърди, че нейните консуматори не заобикалят всички задгранични марки.

Mercedes-Benz на Daimler продаде 42 000 бройки до края на август тази година, до момента в който BMW продаде 30 500 бройки.

Jeep на Fiat Chrysler е най-голямата американска марка в Япония, продавайки над 7000 бройки през първите 8 месеца на годината, като продажбите му надвишават общите на останалите марки от Съединени американски щати в страната.

Ford Motor съобщи през 2016 година, че се изтегля от азиатската страна, наричайки я най-затвореният развъртян авто пазар в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР