В опит да закрепи правителството словашкият премиер Роберт Фицо ще

...
В опит да закрепи правителството словашкият премиер Роберт Фицо ще
Коментари Харесай

Словашкият премиер може да пожертва вътрешния министър, за да реши правителствената криза

В опит да закрепи държавното управление словашкият министър председател Роберт Фицо ще се срещне при започване на идната седмица с съдружните си сътрудници, в това число с партията " Мост-Хид ", която упорства за отстраняването на вътрешния министър, съобщи " Ройтерс ".

" Ще предложим решения, тъй че " Мост " да могат да останат в държавното управление. Наясно съм с действителността и съм подготвен да обсъдя нещата ", сподели Фицо по време на конференция.

Словакия изпадна в рецесия, откакто проверяващият публицист Ян Куцяк и приятелката му бяха открити мъртви в края на февруари. Президентът Андрей Киска настоя за промени в държавното управление или за предварителни избори.

По думите на Фицо президентът " е станал част от играта на опозицията, която няма да докара до непоклатимост на институциите, а до безпорядък и предварителни избори ".

Премиерът ще се срещне с водача на " Мост-Хид " в понеделник, след което ще се организира среща на обединението. " Мост-Хид " желае вътрешният министър Роберт Калинак, който е непосредствен съдружник на Фицо в учредената от тях партия " Смер ", да бъде отхвърлен.

Смъртта на проверяващия публицист Ян Куцяк раздруса Словакия. В последното си незавършено следствие Куцяк разкриваше въздействието на италианската мафия в страната и вероятните й връзки с доближени на Фицо. Журналистът и приятелката му бяха открити убити на 25 февруари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР