В опит да настигне Google, Apple се очаква да въведе

...
В опит да настигне Google, Apple се очаква да въведе
Коментари Харесай

Обновената версия на Siri с AI ще дебютира на WWDC 2024

В опит да настигне Гугъл, Apple се чака да вкара няколко нови основани на AI функционалности в iOS 18. Инсайдърът @Tech_Reve неотдавна туитна, че Apple ще употребява LLM (Large Language Model), с цел да направи Siri „ съвършения виртуален помощник и се готви да го трансформира в най-мощното AI приложение палач на Apple. LLM, употребен в чатботове като ChatGPT, е богат на данни езиков модел, който му разрешава да схваща и дава отговор на необятен набор от диалози.

Според седмичния дайджест Power On на Марк Гърман от Bloomberg, Apple възнамерява да добави нови функционалности и дизайн към iOS 18, надявайки се софтуерът да помогне за продажбата на серията iPhone 16, която ще има доста малко хардуерни промени спрямо тазгодишните модели. Това съответствува идеално с туита на @Tech_Reve, в който той оповестява, че новата Siri, която е основана на фирмена разработка на Apple, ще дебютира на Световната конференция на разработчиците (WWDC) идващия юни и ще бъде налична за iPhone 16 и бъдещите модели.

Гърман споделя, че други области, в които Apple може да внедри AI функционалност, включват приложението Pages, което ще помогне на потребителите да пишат писма, приложението Keynote, което ще помогне на потребителите да основават презентации, и Apple Music, употребен за основаване на плейлисти, генерирани от AI. За да се случи това, Apple ще би трябвало да усъвършенства AI опциите на чипсета A18 Pro. Ето за какво се приказва, че Apple ще оборудва всичките четири модела iPhone през 2024 година с най-новия процесор A18 Pro.

Големият въпрос е дали Apple възнамерява да предложи нови AI функционалности на по-старите модели, които ще бъдат съвместими с iOS 18. Apple е в сложна позиция тук, тъй като желае да включи допустимо най-вече разновидности за обработка на данните от устройството. А прибавянето на нови AI функционалности единствено за iPhone 16 и по-новата гама може да усъвършенства продажбите на новите модели. Но също по този начин може да остави и огромен брой ядосани консуматори на iPhone, които не могат елементарно да надградят идната година или даже по идната година.

Може да се наложи Apple да разреши някои от новите функционалности да се обработват отвън устройството, макар че може да изчака няколко месеца след iPhone 2024, с цел да даде на iPhone 15 Pro и другите по-стари Pro модели някои от същите AI-функции, които може да забележим в iPhone 16. Това прави Гугъл със своите телефони Pixel.

Функцията Magic Eraser дебютира в линията Pixel 6 и оказва помощ за унищожаване на нежеланите и разсейващи детайли (включително и хора и домашни любимци) от обработените фотоси благодарение на изкуствен интелект. По-рано тази година Гугъл добави функционалността към по-старите модели Pixel, други устройства с Android и даже телефоните с iOS, които са абонирани за облачното вместилище Гугъл One.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР