В оперативен център на РДПБЗН – Ловеч епостъпила информация от

...
В оперативен център на РДПБЗН – Ловеч епостъпила информация от
Коментари Харесай

Жълт код обявиха за област Ловеч - предупреждават за валежи с количества 20 - 35 мм

В действен център на РДПБЗН – Ловеч епостъпила информация от НИМХ-МОСВ и МЦ на Военновъздушни сили, че за 21.10.2022 година афишират предизвестие от първа степен (Жълт код) за рискови метеорологични феномени за област Ловеч, ще има превалявания от дъжд с количества - 20-35 мм.

Времето е евентуално рисково. Прогнозираните метеорологични феномени не са необикновени, само че бъдете деликатни. Бъдете в течение на предстоящите метеорологични условия и по опция избягвайте опасности.

Предвид гореизложеното е належащо да бъдат взети спомагателни ограничения за:

1. Повишаване готовността за деяние при сериозни обстановки и за оказване помощ на популацията.

2. Привеждане в подготвеност на техниката за осъществяване на аварийнио-възстановителни работи. Уточняване състава на органите за ръководство и силите за деяние. Привличане на техника.

3. Да се сътвори организация за събиране на свободния от работа състав и спешните групи на съответните структури и организации.

4. Да се сътвори организация за разчистване на шахти и отводнителни канали.

5. Да се сътвори организация за събиране на Доброволните формирования към общините и инспекция окомплектоването и редовността на наличната техника.

6. Създаване на организация при нужда за въвеждане на проектите за деяние при рецесии, бедствия и изключителни обстановки - част „ Действие при наводняване “ и част „ Други вероятни изключителни обстановки “.

7. Да се следи за промените на ситуацията и да бъде основана организация за наблюдение равнищата на реките и язовирите

8. Информиране на популацията, посредством локалните средства за всеобща информация за идните рискове и подхванатите дейности за ограничение и очистване на следствията.

9. Съвместно с кметовете на обитаеми места и представителите на БЧК да бъде основана организация при нужда за обезпечаване на вода, храна и тонизиращи питиета за застрашеното население и участващите сили при очистване на възможни катастрофи.

10. При пораждане на бедствени и изключителни обстановки, създаващи непосредствена опасност за популацията, инфраструктура и околната среда да се уведоми ОЦ при РДПБЗН – Ловеч чрез:

Телефони: 068 620112, 068668539; Оперативен дежурен – 0889402912

Е – mail действен център:[email protected]

Оперативен център РД „ ПБЗН ” – Ловеч
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР