В онлайн магазина на Доналд Тръмп се продават 268 различни

...
В онлайн магазина на Доналд Тръмп се продават 268 различни
Коментари Харесай

Само 15% от стоките в онлайн магазина Trump са американски. Но има китайски и мексикански

В онлайн магазина на Доналд Тръмп се продават 268 разнообразни продукта. И едвам 41 от тях са създадени в Щатите и са отделени в специфична секция. Това значи, че американските артикули съставляват дял от 15,298507462686567% от всички, налични в Trump Store, ръководен от Trump Organization, написа уеб сайтът Quartz.

Това звучи много спорно като се има поради, че през април 2017 година президентът подписа документът, носещ наименованието " Buy American and Hire American ", призоваващ хората и работодателите в страната да купуват американски артикули и да наемат американци на работа.

" С това деяние изпращаме мощен сигнал до света. Ние ще пазиме нашите служащи, ще пазиме работните си места и ще слагаме Америка преди всичко ", съобщи тогава президентът Тръмп.

Но още веднъж на онлайн магазина - там всички 41 артикули, които са американско произвеждане, са особено означени с икона на американското знаме. Те включват спортни артикули с марката Trump, както и облекла със същата марка.

 Снимка 393399
Източник:

При останалите 227 продукта, качени на платформата, липсва информация за мястото, където са били създадени. От Quartz показват, че част от тях са европейски.

 Снимка 393398
Източник:

Според изследване на Washington Post от 2016 година продуктите в уеб страницата Trump са от общо 12 разнообразни страни - Китай, Мексико, Индия, Турция, Словения, Хондурас, Германия, Бангладеш, Индонезия, Холандия, Виетнам и Южна Корея.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР