В онези области и райони на Украйна, от които са

...
В онези области и райони на Украйна, от които са
Коментари Харесай

Украинците изгониха руските окупатори от 918 селища на страната

В тези области и региони на Украйна, от които са изгонени съветските окупатори, към този момент тече възобновяване на естествения живот, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски в послание към нацията.

" Обемът работа, която би трябвало да се свърши е грамаден. Деокупирани са 918 селища с друга величина, които са значими за нас. Размиринат се. Възстановяваме доставката на електричество, вода и газ. възобновяваме работата на полицията, пощата, структурите на държавната и локална власт ", сподели президентът на Украйна.

По думите му, на територията на 338 селища са почнали работа филантропични щабове. Възобновява се обезпечаването на постоянна и незабавна здравна помощ, стартират да работят просветителните структури. Възстановяват се пътищата и жп линиите. От през днешния ден ще бъде обновена жп връзката сред Чернигов и Нежин. Между градовете на Сумска област към този момент се движат влакове.

Володимир Зеленски заяви, че 4/5 от всички украински предприятия са възобновили работата си, включително предприятията от тежката индустрия. Започнала е сеитбата във всички области на Украйна, включително в Луганска и Донецка области.

" Благодарен съм на всеки, който съхранява работни места, който намира работа на нашите жители, който оказва помощ на бизнеса да се приспособява в тези комплицирани условия и дава на Украйна нужната икономическа мощ, с цел да живее. Каквото и да ни коства би трябвало във всички градове и общини, където няма наличие на окупатори и бойни дейности, да се възвърне на най-много стопанската система ", акцентира Зеленски.

Той съобщи също по този начин, че отоплителния сезон е приключил сполучливо, цената на ел. и топлоенергията не е увеличена, не е имало сривове в обезпечаването им. Цената на еленергията ще се резервира на равнище 1,44 грн за киловат за тези жители, който използват месечно до 250 киловата - а това са 80 % от украинците.

" Говорихме през днешния ден и с служителите от Европейски Съюз по отношение на попълването на въпросника, който Украйна получи от президента на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Това е нужен стадий от подготовката на нашата страна за придобиването на статут на кандидат-член на Европейски Съюз. Работата е на практика приключена и скоро ще върнет отговорите на представителите на Европейския съюз ", добави Зеленски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР