В окупираната част на Херсонска област в нощта на 16

...
В окупираната част на Херсонска област в нощта на 16
Коментари Харесай

Руските терористи разстреляха младо украинско семейство, 2 г. им дете остана сирак

В окупираната част на Херсонска област в нощта на 16 септември съветските терористи убиха млада двойка, тъй като отказала да сътрудничи на окупаторите и не желала да вземе съветски паспорти. Двегодишната щерка на младата двойка остава сираче, съобщи Obozrevatel.
 
Трагедията е станала в село Мали Копани в Скадовския регион на Херсонска област. Близки на фамилията описват, че съветските терористи нахлули в дома им в един часа през нощта и отвели 25-годишната Анастасия и 34-годишния Валери Саксагански. 2-годишната им щерка Маргарина била оставена сама в къщата. Родителите на Анастасия не могли да се свържат с нея и отишли в дома ѝ, където намерили единствено дребното момиче. По-късно тялото на Анастасия е намерено в гора с огнестрелни рани. Валери също е бил разстрелян.
 
Техните близки са в потрес и не могат да си обяснят жестокостта на съветските окупатори, които без причина са лишили живота им по безсърдечен метод. Във краткотрайно окупираните земи на Украйна съветските нашественици принудително дават съветски паспорти на локалното население, а мъжката част от него незабавно след паспорта получава и призовка за фронта.
 
Репресиите на руснаците стават все по-брутални, споделят локалните. Валери е приключил в Херсонския държавен поземлен университет, огромната му пристрастеност бил риболовът, до момента в който Анастасия приключва медицина. Центърът за журналистически следствия, базирайки се на близки на жертвите, разкри, че са били убити поради отхвърли им да получат съветски паспорт.
 
Украинското население в окупираните земи живее в непрекъснат гнет и боязън. От началото на пълномащабната война в Украйна са събрани доказателства за над 108 000 военни закононарушения, осъществени от съветската войска.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР