В Окръжният съд в Благоевград днес се проведе заседание по

...
В Окръжният съд в Благоевград днес се проведе заседание по
Коментари Харесай

Разпитват свидетели по делото за убийството на Румен, заклан с брадва от баща си

В Окръжният съд в Благоевград през днешния ден се организира съвещание по делото против 83-годишният Иван Сратков, който преди две години закла 48-годишният си наследник Румен с секира в петричкото село Мендово. По време на съвещанието бяха разкрити детайлности за кървавото закононарушение.

Делото стартира с разпит на очевидци, измежду които бяха съвсем цялото семейство.

Първият явил се очевидец беше служителят на МВР- Петрич Бойчо Костов. Той описа, че е получен сигнал от кмета на селото за ликвидиране. Когато дошъл в къщата, там бил обвиненият Иван и брачната половинка му Анета. Тялото на сина им Румен било в стая на втория етаж, с съвсем разграничена глава от тялото, откакто бил заклан с секира. Бай Иван бил качен в служебния автомобил, а следователите почнали своята работа по случая, оповестява struma.com.

Служителят от ПУ на Министерство на вътрешните работи в Петрич, продължи с думите, че фамилията било печално известно в Петричко. Синът Румен пиел непрестанно, като персонално очевидецът доста пъти го настанявал в психиатричната клиника в Благоевград, откакто получавал сигнали за неконтролируемо държание. Той твърди даже, че преди време убитият Румен счупил ръката на личната си майка.

Делото продължи с разпит на кмета на селото - Христо Учителски. Той е бил първият човек, пред който Бай Иван изповядал убийството: "Аз го утепах ", "Заклах го " - споделил дядото пред кмета, откакто го срещнал на улица в селото, на сутринта след убийството. Кметът се обадил в полицията, а по-късно отишъл в дома, където персонално видял натрупа.

Семейство Сраткови били доста уважавани в селото, гледали животни и огромни насаждения с тютюн. Били доста работливи, само че синът им бил проблематичното дете. Пиел от заран до вечер, налитал на пердах, тормозел околните си.

В трагичния ден даже самичък се похвалил, че взел последните 2 лева на татко си, с цел да пие. Повече не го видели.

Делото продължава с разпит на останалите очевидци.

Припомняме, че казусът, който скандализира цяло Пиринско, стана преди 2 години, на 16 юли. Тогава Бай Иван заклал сина си, по-късно чак на сутринта потърсил помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР